SPREMITE NAJZDRAVIJI MOGUĆI RUČAK Govedina na pari je SAVRŠENA ako je pripremite baš ovako
Nema ko je neće zavoleti.
Rostbraten - Govedina na pari
Sastojci:
4 pečena komada govedine
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
1/2 korena peršuna
mali koren celera
50 g slanine
4 kašičice kisele pavlake
kašika brašna za umak
400 ml goveđe supe
limunova kora
brašno za paniranje
so, biber
2-3 kašičice ulja
Priprema:
Zasecite meso, pa ga izlupajte. Obe strane posolite i pobiberite, pa jednu stranu pospite brašnom. U tiganju zagrejte malo ulja, pa pobrašnjenu stranu mesa pecite kratko na jakoj vatri. Propržite crni luk na preostalom ulju od pečenja i po potrebi dodajte malo margarina. Kada se luk izdinstao, prelijte ga goveđom supom i pričekajte da prokuva. U dubljem plehu poređajte meso, pa ga prelijte ključalom supom i lukom. Zatim pecite 60-90 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. U međuvremenu propržite tračice povrća na šporetu. Dodajte malo vode i dinstajte nekoliko minuta. Izvadite meso iz posude. Brašno i kiselu pavlaku umešajte, pa dodajte u posudu u kojoj se peklo meso i začinite narendanom koricom limuna. Ostavite nekoliko minuta da se dokuva. Ponovno nakratko ubacite meso, pa potom servirajte i ukrasite povrćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Jaja u pilećim kuglicama je savršenstvo ukusa
Napravite sebi pravi užitak.
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
Komentari (0)