SPREMITE NAJZDRAVIJI MOGUĆI RUČAK Govedina na pari je SAVRŠENA ako je pripremite baš ovako
Nema ko je neće zavoleti.
![SPREMITE NAJZDRAVIJI MOGUĆI RUČAK Govedina na pari je SAVRŠENA ako je pripremite baš ovako](/data/images/2023-03-08/48295_shutterstock-1209157699_f.jpg?timestamp=1678230000)
Rostbraten - Govedina na pari
Sastojci:
4 pečena komada govedine
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
1/2 korena peršuna
mali koren celera
50 g slanine
4 kašičice kisele pavlake
kašika brašna za umak
400 ml goveđe supe
limunova kora
brašno za paniranje
so, biber
2-3 kašičice ulja
Priprema:
Zasecite meso, pa ga izlupajte. Obe strane posolite i pobiberite, pa jednu stranu pospite brašnom. U tiganju zagrejte malo ulja, pa pobrašnjenu stranu mesa pecite kratko na jakoj vatri. Propržite crni luk na preostalom ulju od pečenja i po potrebi dodajte malo margarina. Kada se luk izdinstao, prelijte ga goveđom supom i pričekajte da prokuva. U dubljem plehu poređajte meso, pa ga prelijte ključalom supom i lukom. Zatim pecite 60-90 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. U međuvremenu propržite tračice povrća na šporetu. Dodajte malo vode i dinstajte nekoliko minuta. Izvadite meso iz posude. Brašno i kiselu pavlaku umešajte, pa dodajte u posudu u kojoj se peklo meso i začinite narendanom koricom limuna. Ostavite nekoliko minuta da se dokuva. Ponovno nakratko ubacite meso, pa potom servirajte i ukrasite povrćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![NAJPOZNATIJE KUVANO JELO Goveđi gulaš je preukusan ako ga spremate po bakinom receptu](/data/images/2023-01-22/44617_2146733-profimedia0186878971-ff_f.jpg)
![NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Jaja u pilećim kuglicama je savršenstvo ukusa](/data/images/2023-04-04/50472_shutterstock-1346991050_f.jpg)
NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Jaja u pilećim kuglicama je savršenstvo ukusa
Napravite sebi pravi užitak.
![SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu](/data/images/2023-02-08/46058_supa-shutterstock-116403802_f.jpg)
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
![menemen](/data/images/2025-02-15/114092_shutterstock-2190933935_f.jpg)
MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
![brusketi sa pršutom](/data/images/2025-02-14/113995_screenshot-2025-02-14-103552_f.png)
GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.
![giros sa piletinom](/data/images/2025-02-13/113979_screenshot-2025-02-13-221402_f.png)
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
![paša lokum](/data/images/2023-11-03/66598_pasa-lokum_f.png)
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
![baklava sa makom](/data/images/2024-07-17/94408_shutterstock-753217501_f.jpg)
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
Komentari (0)