SPREMITE NAJZDRAVIJI MOGUĆI RUČAK Govedina na pari je SAVRŠENA ako je pripremite baš ovako

Alo.rs

14:01

Kulinarski globus 0

Nema ko je neće zavoleti.

SPREMITE NAJZDRAVIJI MOGUĆI RUČAK Govedina na pari je SAVRŠENA ako je pripremite baš ovako
Shutterstock

Rostbraten - Govedina na pari

Sastojci:

4 pečena komada govedine

2 glavice crnog luka

1 šargarepa

1/2 korena peršuna

mali koren celera

50 g slanine

4 kašičice kisele pavlake

kašika brašna za umak

400 ml goveđe supe

limunova kora

brašno za paniranje

so, biber

2-3 kašičice ulja

Priprema:

Zasecite meso, pa ga izlupajte. Obe strane posolite i pobiberite, pa jednu stranu pospite brašnom. U tiganju zagrejte malo ulja, pa pobrašnjenu stranu mesa pecite kratko na jakoj vatri. Propržite crni luk na preostalom ulju od pečenja i po potrebi dodajte malo margarina. Kada se luk izdinstao, prelijte ga goveđom supom i pričekajte da prokuva. U dubljem plehu poređajte meso, pa ga prelijte ključalom supom i lukom. Zatim pecite 60-90 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. U međuvremenu propržite tračice povrća na šporetu. Dodajte malo vode i dinstajte nekoliko minuta. Izvadite meso iz posude. Brašno i kiselu pavlaku umešajte, pa dodajte u posudu u kojoj se peklo meso i začinite narendanom koricom limuna. Ostavite nekoliko minuta da se dokuva. Ponovno nakratko ubacite meso, pa potom servirajte i ukrasite povrćem.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

alfahoresi

OVE KOLAČE JE MESI DOBIJAO SVAKI PUT KADA DA GO Argentinski alfahoresi se tope u ustima

15:00

10 mart, 2024

Kulinarski globus

Ovi neodoljivi kolačići vuku korene sa juga Španije, ali ovakvi kakvi se danas originalno prave, sa kukuruznim brašnom i mlečnom karamelom, argentinski su izum. Tajna je u tome da dobiju zlatnu koricu na dnu, ali nikako na vrhu. Ovo je originalan recept, ali postoje i mnoge druge varijacije. Svaki zalogaj se topi u ustima, pa verujemo da će nestati sa stola čim ih stavite.

Komentari (0)

Loading