TOPI SE U USTIMA! Svinjska kolenica na slovački način je najukusnija koju ćete spremiti
Dosta podseća na naš način pripreme.
Svinjska kolenica sa kupusom
Sastojci:
1 kg svinjetine od buta
4 čena belog luka
50 g pančete
1 kašika suvog začina
100 g luka
100 ml vode
50 ml crnog vina
25 ml ulja
Za dinstanje:
700 g crvenog kupusa
25 ml ulja
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice mlevenog kima
150 ml vode
1 kašika šećera
2 kašike sirćeta
Priprema:
Svinjetinu nadenite belim lukom i pančetom isečenom na štapiće. Meso pospite kašikom suvog začina, pa ga stavite u posudu za pečenje. Dodajte na četvrtine isečen luk i podlijte vodom, vinom i uljem. Poklopite i
stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite 30 minuta, pa meso okrenite i pecite još 45 minuta. Kupus očistite, isecite na tanke rezance i stavite na zagrejano ulje. Dodajte so, mleveni kim, vodu, poklopite i lagano kuvajte 30 minuta. Dodajte šećer i sirće i još kratko dinstajte otklopljeno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
ZAČINI SU GLAVNI U OVOM OBROKU Mongolska supa ni nalik našoj!
Oduševiće vas neobičan ukus.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)