TOPI SE U USTIMA! Svinjska kolenica na slovački način je najukusnija koju ćete spremiti
Dosta podseća na naš način pripreme.

Svinjska kolenica sa kupusom
Možda vas zanima:


NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
ZAČINI SU GLAVNI U OVOM OBROKU Mongolska supa ni nalik našoj!
Oduševiće vas neobičan ukus.
Sastojci:
1 kg svinjetine od buta
4 čena belog luka
50 g pančete
1 kašika suvog začina
100 g luka
100 ml vode
50 ml crnog vina
25 ml ulja
Za dinstanje:
700 g crvenog kupusa
25 ml ulja
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice mlevenog kima
150 ml vode
1 kašika šećera
2 kašike sirćeta
Priprema:
Svinjetinu nadenite belim lukom i pančetom isečenom na štapiće. Meso pospite kašikom suvog začina, pa ga stavite u posudu za pečenje. Dodajte na četvrtine isečen luk i podlijte vodom, vinom i uljem. Poklopite i
stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite 30 minuta, pa meso okrenite i pecite još 45 minuta. Kupus očistite, isecite na tanke rezance i stavite na zagrejano ulje. Dodajte so, mleveni kim, vodu, poklopite i lagano kuvajte 30 minuta. Dodajte šećer i sirće i još kratko dinstajte otklopljeno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)