FUL MEDAMES Egipatski glavno jelo koje se služi uz prženo jaje

Izvor: Alo.rs

10:30

Kulinarski globus 0

Nešto ovako niste probali.

FUL MEDAMES Egipatski glavno jelo koje se služi uz prženo jaje
Shutterstock

Egipatski pasulj

Sastojci:

2 čaše pasulja

1 kašičica soli

1/3 šolje peršuna

3 kašike maslinovog ulja

3 limuna

4-6 čena belog luka

1/2 kašičice ljute paprike

prstohvat kumina

so i biber

Priprema:

Iscedite i operite pasulj i stavite u lonac s proključalom vodom. Voda treba da prekrije pasulj minimum pola centimetra. Kuvajte na laganoj vatri 8 min dok ne omekša. Iscedite zrna i stavite u posudu zajedno s kimom, drobljenim belim lukom, maslinovim uljem i malo bibera. Pomešajte sve to zajedno, pa izgnječite zrna pasulja (u zavisnosti od toga kakvu gustinu želite, možete da ostavite nekolicinu zrna), dok ne napravite neku vrstu umaka. Servirajte sa malo ulja, malo peršuna, crvenog luka ili dodajte isprženo, odnosno kuvano jaje.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading