FUL MEDAMES Egipatski glavno jelo koje se služi uz prženo jaje
Nešto ovako niste probali.

Egipatski pasulj
Možda vas zanima:


RUČAK KOJI SE NE ZABORAVLJA Zapečeni pasulj sa KOBASICOM je pravi domaćinski obrok!
Preukusno je i svima će se dopasti!

NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
Sastojci:
2 čaše pasulja
1 kašičica soli
1/3 šolje peršuna
3 kašike maslinovog ulja
3 limuna
4-6 čena belog luka
1/2 kašičice ljute paprike
prstohvat kumina
so i biber
Priprema:
Iscedite i operite pasulj i stavite u lonac s proključalom vodom. Voda treba da prekrije pasulj minimum pola centimetra. Kuvajte na laganoj vatri 8 min dok ne omekša. Iscedite zrna i stavite u posudu zajedno s kimom, drobljenim belim lukom, maslinovim uljem i malo bibera. Pomešajte sve to zajedno, pa izgnječite zrna pasulja (u zavisnosti od toga kakvu gustinu želite, možete da ostavite nekolicinu zrna), dok ne napravite neku vrstu umaka. Servirajte sa malo ulja, malo peršuna, crvenog luka ili dodajte isprženo, odnosno kuvano jaje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Bode/Glimt šokirao Lacio posle penala i zabrinuo Crvenu zvezdu!

Neodoljiva ponuda! Pun pansion po ceni Polupansiona – uz samo 299€ akontacije na ovom letovalištu! Uz uskršnju akciju -10% popusta!

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju
Ponovo na klimavim nogama!? Marko otvorio dušu o tome koliko je nesrećan, Sanja doživela pomračenje: Izgleda da je umro od kada sam došla (VIDEO)

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)