FUL MEDAMES Egipatski glavno jelo koje se služi uz prženo jaje
Nešto ovako niste probali.
![FUL MEDAMES Egipatski glavno jelo koje se služi uz prženo jaje](/data/images/2023-04-05/50673_shutterstock-380650270_f.jpg?timestamp=1680645600)
Egipatski pasulj
Sastojci:
2 čaše pasulja
1 kašičica soli
1/3 šolje peršuna
3 kašike maslinovog ulja
3 limuna
4-6 čena belog luka
1/2 kašičice ljute paprike
prstohvat kumina
so i biber
Priprema:
Iscedite i operite pasulj i stavite u lonac s proključalom vodom. Voda treba da prekrije pasulj minimum pola centimetra. Kuvajte na laganoj vatri 8 min dok ne omekša. Iscedite zrna i stavite u posudu zajedno s kimom, drobljenim belim lukom, maslinovim uljem i malo bibera. Pomešajte sve to zajedno, pa izgnječite zrna pasulja (u zavisnosti od toga kakvu gustinu želite, možete da ostavite nekolicinu zrna), dok ne napravite neku vrstu umaka. Servirajte sa malo ulja, malo peršuna, crvenog luka ili dodajte isprženo, odnosno kuvano jaje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![trpeza](/data/images/2023-06-14/57248_shutterstock-1963597996_f.jpg)
![RUČAK KOJI SE NE ZABORAVLJA Zapečeni pasulj sa KOBASICOM je pravi domaćinski obrok!](/data/images/2023-05-25/55635_shutterstock-1304623549_f.jpg)
RUČAK KOJI SE NE ZABORAVLJA Zapečeni pasulj sa KOBASICOM je pravi domaćinski obrok!
Preukusno je i svima će se dopasti!
![ručak](/data/images/2023-05-19/55093_shutterstock-1160429422_f.jpg)
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
![menemen](/data/images/2025-02-15/114092_shutterstock-2190933935_f.jpg)
MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
![brusketi sa pršutom](/data/images/2025-02-14/113995_screenshot-2025-02-14-103552_f.png)
GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.
![giros sa piletinom](/data/images/2025-02-13/113979_screenshot-2025-02-13-221402_f.png)
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
![paša lokum](/data/images/2023-11-03/66598_pasa-lokum_f.png)
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
![baklava sa makom](/data/images/2024-07-17/94408_shutterstock-753217501_f.jpg)
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
Komentari (0)