PRIZOVITE FRANCUSKU U SVOJ DOM Dobro poznato jelo napravite po specijalnom receptu
Odmah će vam dopasti.

Ratatuj sa povrćem
Možda vas zanima:

ŠARENIŠ U TANJIRU! Ratatuj po posebnom receptu smazaćete za čas
Neprikosnoveno jelo.


SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
Sastojci:
1-2 tikvice
1-2 patlidžana
6 paradajza
1 crvena paprika
1 crveni luk
2-3 čena belog luka
prstohvat bosiljka
maslinovo ulje
Priprema:
Papriku ispecite na vatri tako da pocrni, a zatim je zamotajte u foliju i ostavite nekoliko minuta kako bi se naparila. Potom je oljuštite i skinite joj peteljke. Paradajz zarežite na dnu u obliku slova X, a zatim ga blanširajte u vreloj vodi 40 sekundi. Šokirajte paradajz u hladnoj vodi i ogulite mu kožu. Isecite ga na tanke
kolutove, a patlidžan i tikvice narendajte. Isecite luk na kolutiće, a beli luk na sitne kružiće i papriku na kockice. Sve prodinstajte sa ostacima patlidžana, tikvica i paradajza na maslinovom ulju, pa pred kraj
posolite. Prodinstano povrće stavite u blender i sameljite zajedno s bosiljkom. Na dno okrugle posude izlijte umak od povrća, a zatim u krug složite povrće redosledom po izboru. Od papira za pečenje načinite trougao, koji ste presavili pet-šest puta. Isecite vrh trougla, a širu stranu isecite tako da pristaje radijusu kalupa koji imate. Pokrijte povrće pek-papirom i pecite oko sat - sat i po u rerni zagrejanoj na 150 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)