PRIZOVITE FRANCUSKU U SVOJ DOM Dobro poznato jelo napravite po specijalnom receptu
Odmah će vam dopasti.
Ratatuj sa povrćem
Sastojci:
1-2 tikvice
1-2 patlidžana
6 paradajza
1 crvena paprika
1 crveni luk
2-3 čena belog luka
prstohvat bosiljka
maslinovo ulje
Priprema:
Papriku ispecite na vatri tako da pocrni, a zatim je zamotajte u foliju i ostavite nekoliko minuta kako bi se naparila. Potom je oljuštite i skinite joj peteljke. Paradajz zarežite na dnu u obliku slova X, a zatim ga blanširajte u vreloj vodi 40 sekundi. Šokirajte paradajz u hladnoj vodi i ogulite mu kožu. Isecite ga na tanke
kolutove, a patlidžan i tikvice narendajte. Isecite luk na kolutiće, a beli luk na sitne kružiće i papriku na kockice. Sve prodinstajte sa ostacima patlidžana, tikvica i paradajza na maslinovom ulju, pa pred kraj
posolite. Prodinstano povrće stavite u blender i sameljite zajedno s bosiljkom. Na dno okrugle posude izlijte umak od povrća, a zatim u krug složite povrće redosledom po izboru. Od papira za pečenje načinite trougao, koji ste presavili pet-šest puta. Isecite vrh trougla, a širu stranu isecite tako da pristaje radijusu kalupa koji imate. Pokrijte povrće pek-papirom i pecite oko sat - sat i po u rerni zagrejanoj na 150 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠARENIŠ U TANJIRU! Ratatuj po posebnom receptu smazaćete za čas
Neprikosnoveno jelo.
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)