OVAKO JE I ITALIJANI PRAVE Fritata od tikvica dugo će vas držati sitim
Može i za doručak a i za večeru.
Fritata sa tikvicama
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
4 tikvice
1 paprika
8 jaja
sveži peršun
40 g parmezana
Priprema:
Zagrejte kašiku ulja u tiganju, pa dodajte tikvice koje ste naseckali na kolutiće, luk i papriku. Začinite i dinstajte deset minuta, mešajući dok povrće ne omekša. Kratko ohladite. Istucite jaja, peršun i polovinu parmezana. U tiganju zagrejte ulje, dodajte jaja, pa na njih ravnomerno rasporedite povrće. Pecite fritatu bez mešanja dok
rubovi ne poprime boju i odvoje se od tiganja, a sredina bude mekana. Sklonite s vatre, pospite parmezanom pa pecite u pećnici još 3 do 4 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DA VAM UGREJE DUŠU Čorbu mogu da spremaju i zauzete žene
Ne oduzima mnogo vremena.
ZDRAVA VEČERA Ako imate tikvice u kuhinji, ovo je najbolji način da porodica bude sita
Ispašće jako ukusno jelo.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)