OVAKO JE I ITALIJANI PRAVE Fritata od tikvica dugo će vas držati sitim
Može i za doručak a i za večeru.
Fritata sa tikvicama
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
4 tikvice
1 paprika
8 jaja
sveži peršun
40 g parmezana
Priprema:
Zagrejte kašiku ulja u tiganju, pa dodajte tikvice koje ste naseckali na kolutiće, luk i papriku. Začinite i dinstajte deset minuta, mešajući dok povrće ne omekša. Kratko ohladite. Istucite jaja, peršun i polovinu parmezana. U tiganju zagrejte ulje, dodajte jaja, pa na njih ravnomerno rasporedite povrće. Pecite fritatu bez mešanja dok
rubovi ne poprime boju i odvoje se od tiganja, a sredina bude mekana. Sklonite s vatre, pospite parmezanom pa pecite u pećnici još 3 do 4 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DA VAM UGREJE DUŠU Čorbu mogu da spremaju i zauzete žene
Ne oduzima mnogo vremena.
ZDRAVA VEČERA Ako imate tikvice u kuhinji, ovo je najbolji način da porodica bude sita
Ispašće jako ukusno jelo.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)