OVAKO JE I ITALIJANI PRAVE Fritata od tikvica dugo će vas držati sitim

Alo.rs

11:00

Kulinarski globus 0

Može i za doručak a i za večeru.

OVAKO JE I ITALIJANI PRAVE Fritata od tikvica dugo će vas držati sitim
Shutterstock

Fritata sa tikvicama

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

1 glavica crnog luka

4 tikvice

1 paprika

8 jaja

sveži peršun

40 g parmezana

Priprema:

Zagrejte kašiku ulja u tiganju, pa dodajte tikvice koje ste naseckali na kolutiće, luk i papriku. Začinite i dinstajte deset minuta, mešajući dok povrće ne omekša. Kratko ohladite. Istucite jaja, peršun i polovinu parmezana. U tiganju zagrejte ulje, dodajte jaja, pa na njih ravnomerno rasporedite povrće. Pecite fritatu bez mešanja dok
rubovi ne poprime boju i odvoje se od tiganja, a sredina bude mekana. Sklonite s vatre, pospite parmezanom pa pecite u pećnici još 3 do 4 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

Komentari (0)

Loading