VERZIJA IZ MEKSIKA Mućkalica na specijalan način biće na vašem stolu vrlo brzo!

Alo.rs

14:30

Kulinarski globus 0

Bolja je nego leskovačka.

VERZIJA IZ MEKSIKA Mućkalica na specijalan način biće na vašem stolu vrlo brzo!
Shutterstock

Meksička mućkalica

Sastojci:

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka

1/2 kg svinjskog buta

200 g crvenog pasulja iz konzerve

100 g šećerca

3 paradajza

3 ljute papričice

2 crvene paprike

2 krompira

Priprema:

Na masti propržite crni luk i isečenu crvenu papriku, pa kad omekša, dodajte i sitno seckan beli luk, te što sitnije isečeno meso. Nastavite sa dinstanjem pa dodajte pasulj, sitno iseckan paradajz, ljutu papričicu,
biber, začine i kukuruz šećerac. Nalijte potom toplom vodom. Pred sam kraj kuvanja dodajte isečeni skuvani krompir.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading