NANAJIMO JE PROST I LAGAN KOLAČ Sa druge strane Atlantika je JAKO popularna poslastica
Tri sloja ima i ne zna se koji je lepši.

Nanajimo
Možda vas zanima:




BOLJI JE NEGO KUPOVNI Oduševite klince i napravite DOMAĆI baunti, čokoladicu sa kokosom
Nema kome se neće dopasti.
Sastojci:
Za koru:
100 g putera
1 kašika kakaoa
4 kašike šećera
1 jaje
200 g čajnog keksa
150 g oraha
2 kašike kokosovog brašna
3 kašike suvog grožđa
Za fil:
100 g putera
1 šolja slatke pavlake
5 kašike šećera u prahu
3 kašike krema od vanile u prahu
1 l mleka
Za preliv:
120 g crne čokolade
1 šolja slatke pavlake
3 kašike mleka
Priprema:
Rastopite puter sa šećerom i kakaoom na pari uz neprestano mešanje. U tankom mlazu dodajte prethodno razmućeno jaje i mutite do zgušnjavanja. Kada dobijete kremastu masu, sklonite s ringle. Sameljite keks, orahe i suvo grožđe. Krem dodajte u smesu keksa, oraha i suvog grožđa, a dodajte i kokosovo brašno. Sve promešajte kašikom. Na dno pleha stavite providnu foliju, sipajte smesu i rasporedite je na jednaku debljinu. Ostavite u frižideru 30 minuta. Mikserom lagano umutite slatku pavlaku. Puter sa šećerom u prahu mutite u drugoj posudi i dodajte im kašiku po kašiku umućene slatke pavlake. Dodajte i vanila krem u prahu i na kraju postepeno mleko. Sve mikserom umutite u penastu masu. Koru prelijte kremom i vratite u frižider. Stavite posudu iznad lonca sa kipućom vodom, izlomite čokoladu i otopite je. Dodajte joj slatku pavlaku i mleko. Mešajte dok ne postane glatka smesa. Kada se prohladi, ali ne previše, jer smesa mora da bude tečna, zalijte kolač. Poravnajte površinu, pa vratite kolač u frižider da se ohladi još 30-40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.
Komentari (0)