NANAJIMO JE PROST I LAGAN KOLAČ Sa druge strane Atlantika je JAKO popularna poslastica
Tri sloja ima i ne zna se koji je lepši.
Nanajimo
Sastojci:
Za koru:
100 g putera
1 kašika kakaoa
4 kašike šećera
1 jaje
200 g čajnog keksa
150 g oraha
2 kašike kokosovog brašna
3 kašike suvog grožđa
Za fil:
100 g putera
1 šolja slatke pavlake
5 kašike šećera u prahu
3 kašike krema od vanile u prahu
1 l mleka
Za preliv:
120 g crne čokolade
1 šolja slatke pavlake
3 kašike mleka
Priprema:
Rastopite puter sa šećerom i kakaoom na pari uz neprestano mešanje. U tankom mlazu dodajte prethodno razmućeno jaje i mutite do zgušnjavanja. Kada dobijete kremastu masu, sklonite s ringle. Sameljite keks, orahe i suvo grožđe. Krem dodajte u smesu keksa, oraha i suvog grožđa, a dodajte i kokosovo brašno. Sve promešajte kašikom. Na dno pleha stavite providnu foliju, sipajte smesu i rasporedite je na jednaku debljinu. Ostavite u frižideru 30 minuta. Mikserom lagano umutite slatku pavlaku. Puter sa šećerom u prahu mutite u drugoj posudi i dodajte im kašiku po kašiku umućene slatke pavlake. Dodajte i vanila krem u prahu i na kraju postepeno mleko. Sve mikserom umutite u penastu masu. Koru prelijte kremom i vratite u frižider. Stavite posudu iznad lonca sa kipućom vodom, izlomite čokoladu i otopite je. Dodajte joj slatku pavlaku i mleko. Mešajte dok ne postane glatka smesa. Kada se prohladi, ali ne previše, jer smesa mora da bude tečna, zalijte kolač. Poravnajte površinu, pa vratite kolač u frižider da se ohladi još 30-40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BOLJI JE NEGO KUPOVNI Oduševite klince i napravite DOMAĆI baunti, čokoladicu sa kokosom
Nema kome se neće dopasti.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)