AUSTRIJSKI TIRAMISU Sočan i mekan, a ovo voće mu daje posebnu draž, po receptu bez premca
Fenomenalan kolač na drugačiji način, za prave ljubitelje slatkog.
Potrebno je
- 2 jabuke
- 3 jajeta
- 200 ml soka od jabuke
- 140 g šećera
- 120 g brašna
- 2 kašičice soka od limuna
- 1 prstohvat soli
- 1 kašičica likera od kajsije
Za krem:
- 125 g mlaćenice
- 125 g jogurta
- 30 g šećera
- 100 ml slatke pavlake
- 2 kašičice likera od jaja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, šećer i so dok ne postanu penasti. Postepeno umešajte brašno. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 7 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Oljuštite jabuke pa ih isecite na kockice i prelijte sokom. Dodajte šećer, limunov sok i liker od kajsije. U jednoj posudi pomešajte mlaćenicu, šećer i jogurt. Dobro sjedinite. Zasebno umutite pavlaku pa dodajte liker od jaja. Ređajte jabuke na patišđanja pa preko nanesite krem. Ostavite tiramisu u frižideru da se dobro prohladi i stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
ORIGINALNI ITALIJANSKI RECEPT ZA TIRAMISU Kremasti desert koji se odlično slaže sa šoljicom kafe
Sočni kolač sa kafom raspametiće sve koji ga budu probali.
TIRAMISU SA JAGODAMA Italijanski desert mekan kao pamuk, savršen uz šoljicu kafe
Čuveni italijanski desert sa piškotama i kafom možete da napravite sa različitim sastojcima.
TIRAMISU U ČAŠI ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Gotov za 15 minuta, a idealan za iznenadne goste
Neodoljivi kolač na malo drugaliji način, za sve ljubitelje kafe.
PILETINA U KARI SOSU Pikantno i sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pravi je raj za nepca
Kari, kurkuma i đumbir u kombinaciji sa neodoljivom piletinom osvojiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ SA DŽEMOM I LEŠNICIMA Sočan i mekan kao pamuk, a ukusa koji priča priče
Savršen spoj čokolade sa lešnicima, pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i važne događaje.
AKO SVAKI DAN JEDETE SVINJSKU MAST DESIĆE VAM SE OVO Nutricionista odgovara na pitanje kolliko je zdrava
Smatra se zdravom namirnicom, ali kao i sve, potrebno je da se konzumira umereno.
AUSTRIJSKI TIRAMISU Sočan i mekan, a ovo voće mu daje posebnu draž, po receptu bez premca
Fenomenalan kolač na drugačiji način, za prave ljubitelje slatkog.
BABA GANUŠ Aromatični prilog sa patlidžanom koji budi sva čula, a idealan za dane posta
Fenomenalan namaz koji vodi poreklo iz Libana, a daje šmek svakom jelu.
Komentari (0)