AUSTRIJSKI TIRAMISU Sočan i mekan, a ovo voće mu daje posebnu draž, po receptu bez premca

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan kolač na drugačiji način, za prave ljubitelje slatkog.

austrijski tiramisu
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 jabuke
  • 3 jajeta
  • 200 ml soka od jabuke
  • 140 g šećera
  • 120 g brašna
  • 2 kašičice soka od limuna
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašičica likera od kajsije

Za krem:

  • 125 g mlaćenice
  • 125 g jogurta
  • 30 g šećera
  • 100 ml slatke pavlake
  • 2 kašičice likera od jaja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, šećer i so dok ne postanu penasti. Postepeno umešajte brašno. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 7 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Oljuštite jabuke pa ih isecite na kockice i prelijte sokom. Dodajte šećer, limunov sok i liker od kajsije. U jednoj posudi pomešajte mlaćenicu, šećer i jogurt. Dobro sjedinite. Zasebno umutite pavlaku pa dodajte liker od jaja. Ređajte jabuke na patišđanja pa preko nanesite krem. Ostavite tiramisu u frižideru da se dobro prohladi i stegne. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading