NEODOLJIVE ŠTRUDLICE SA ORASIMA Mirisna poslastica koja popravlja dan u trenu, a savršena za veče sa prijateljima
Mini štrudlice nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 300 g brašna
- 200 g putera
- 70 g šećera
- 1 kesica vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 prstohvat soli
Za nadev:
- 300 g mlevenih oraha
- 120 ml vrelog mleka
- 1 kašika džema
- 2 kašike arome ruma
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, puter, šećere, jaje i so. Zamesite testo pa ga podelite na 2 dela. U jednoj posudi pomešajte mlevene orahe, vrele mleko, džem, šećer i rum. Na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom razvaljajte testo pa na ivicu stavite nadev. Umotajte u rolat pa ređajte na pek papir. Ostavite pola sata u frižideru. Zasecite ih, ali ne do kraja da bi s donje strane ostale cele. Pecite štrudlice sa orasima oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite tople štrudlice pa ih pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)