KRILCA IZ RERNE Pikantno jelo u slasnom sosu, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Ručak gotov očas posla, a obožavaće cela porodica.

krilca iz rerne
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 3 kašike soja sosa
  • 2 kašike čili sosa
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika đumbira u prahu
  •  sok od jednog limuna
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • so 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte soseve, beli luk, med, đumbir, limunov sok, biber, so i mlevenu začinsku papriku. U to dodajte oprana i osušena krilca. Ostavite u marinadi bar dva sata. U pleh obložen papirom za pečenje ređajte krilca. Pecite dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

@moja.trpeza Ovi kulinarski trikovi će vam pomoći da postanete šef u svojoj kuhinji #fy #fypシ #foryou #foryoupage #viral #viraltiktok #trpeza #food ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading