ENGLESKA PITA SA MESOM Sočna i slasna, uzećete parče više
Za gurmane i one izbirljive.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

SLASNA PITA SA MESOM ZA PRAVE GURMANE Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivo predjelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA MESOM Najbolje služite uz šolju jogurta, za prave gurmane
Neodoljiva pita budi sva čula.

PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.

PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Jednostavne pripreme, a pomera granice dobrog ukusa
Možete da je pravite za doručak ili večeru, držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
- 500 g pilećeg mesa (iseckano na komade)
- 2 šolje seckanog povrća (šargarepa, grašak, krompir)
- 1/2 šolje maslaca
- 1/3 šolje brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1/4 kašičice suvog majčine dušice ili majčine dušice po ukusu
- 1/4 kašičice origana
- 2 šolje pilećeg bujona
- 2/3 šolje mleka
- 1 pakovanje lisnatog testa
Priprema:
U velikoj šerpi rastopite maslac. Dodajte iseckano pileće meso i propržite ga. Dodajte iseckano povrće (šargarepu, grašak, krompir) i propržite nekoliko minuta. Dodajte brašno, so, biber, začine, pa sve dobro promešajte. Postepeno dodajte pileći bujon i mleko, neprestano mešajući kako biste izbegli grudvice. Kuvajte dok se smesa ne zgusne. Uzmite lisnato testo i postavite ga u pleh za pitu. Prelijte pripremljenim filom. Prekrijte pitu drugim slojem lisnatog testa i pritisnite ivice kako biste zatvorili pitu. Napravite nekoliko rezova na vrhu testa kako bi para mogla izlaziti tokom pečenja. Pecite pitu na 200 stepeni oko 30-35 minuta.
OSUDIO JE KAO NIKADA: Munjez opleo po Matoroj pa priznao da će tek da se obračuna sa njom (VIDEO)

(VIDEO) Žaklina zajahala traktor na Terazijama!

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

POMOĆ U MENOPAUZI NA BILJNOJ BAZI

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!
Definitivno kraj: Bebica otkrio koliko krivi Terzu za raskid njega i Teodore, preko ovoga joj ne prelazi (VIDEO)

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“
Njeno razmišljanje o igri i plesu je kao razmišljanje pećinskog čoveka: Gastoz odgovorio Anđeli na provokacije, otkrio da li će nastavi vezu sa njom (VIDEO)

SuPer rasprodaja u PerSu! Popusti do 50% sve do isteka zaliha!
SVI NA NOGAMA U DOMU SERGEJA ĆETKOVIĆA! Pevač potvrdio srećne vesti, čestitke se samo nižu! (FOTO)

KROFNE SA DŽEMOM OD KAJSIJA Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane
Toliko su ukusne da ćete biti oduševljeni.

KUPUSNIK Pita koja greje dušu i telo, a posna
Dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Savršen spoj ukusa u jelu koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog i uživajte.

SLASNE POGAČICE SA KAJMAKOM Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko
Prave se lako, a sočne i slasne.

ČUPAVCI Starinski slatkiš sa kokosom za sve svečene prilike, prste da poližete
Ako volite kokos, čupavce ćete obožavati.
Komentari (0)