IDEJA ZA FANTASTIČNAN RUČAK Rolovana piletina, ukusno i izdašno jelo
Meso je tako mekano, a fil će mu dati poseban šmek
Sastojci:
- 2 komada pilećih prsa
- so, crni biber
- 150 g svežeg sira
- 1 jaje
- malo peršuna i mirođije
- 70 g kačkavalja
- 1 čen belog luka
- kašika majoneza
Priprema:
File isecite na tanke šnicle pa ih malo istucite čekićem za meso. Zatim posolite i pobiberite. U posebnoj činiji izdrobite sir, dodajte jaje pa dobro umešajte, ubacite peršun i mirođiju, rendan kačkavalj, rendan beli luk i kašiku majoneza pa sve lepo promešajte.
Podmažite uljem pleh u kom ćete peći.
Sada uzmite fil koji ste napravili i stavite preko svakog filea po malo i urolajte.
Kada složite u pleh, premažite meso majonezom i dodajte malo rendanog kačkavalja. Pecite 30 min na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
RUČAK SPREMAN ZA 15 MINUTA Tikvice iz rerne, zdravija i brža verzija čuvenog domaćeg jela
Kad dođete sa posla, ovaj ručak možete da spremite brzo i jednostavno. Odličan je i kada vam dođu nenajavljeni gosti, pa nemate baš mnogo vremena. Zaposlene žene ga vole, brzo se sprema, jednostavan je, a toliko ukusan da ćete njime sve oduševiti
PRAVI KLASIK U KULINARSTVU Svinjski vrat bez koske u umaku od piva i luka, ručak za desetku
Meso je izvanredno mekano, umak je baš fino kremast, sve je potaman
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
ĐAKONIJA KOJU SVI OBOŽAVAJU Leskovačka mućkalica, simbol srpske kuhinje
Ovaj specijalitet je, kažu, nastao spontano, a ubrzo je postala tražen specijalitet na meniju mnogih domaćih kafana i restorana
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
NAJLAKŠI NAČIN DA OFARBATE JAJA Potpuno je prirodan, a dobiju se fenomenalne boje
Jednostavna tehnika farbanja jaja čajem od hibiskusa oduševiće sve goste na slavskoj trpezi.
USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
Komentari (0)