PILETINA A LA MEKSIKANA Pikantna i slasna, meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Napravite piletinu na meksički način. Dodajte različite vrste pasulja, razne začine i povrće iz konzerve. Dobićete pikantno, začinjeno jelo koje osvaja svakim zalogajem.

piletina a la meksikana
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g pilećeg filea
  • 2 paradajza
  • 1 kašika ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica celera
  • 1 konzerva belog pasulja
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 kašika bubrežastog pasulja
  • 1 konzerva graška
  • 1 konzerva kukuruza
  • 800 ml gotovog preliva za povrće
  • so, biber

Priprema

Belo meso dobro operite, pa prosušite kuhinjskim ubrusom. Onda ga pržite na vrelom ulju oko 8 minuta. Kada postane zlatnobraon boje, izvadite ga iz tiganja i držite na toplom. Luk i celer oljuštite i usitnite, pa prodinstajte na moči od mesa. Sipajte pasulj, grašak i kukuruz u cedilo, properite pod jakim mlazom vode i pustite da se dobro ocedi, a onda sipajte u lonac. Dodajte gotovi preliv, isečen paradajz i začinite solju, biberom i alevom paprikom. Potom kuvajte na tihoj vatri oko 15 minuta. Belo meso isecite na trake, ubacite u pasulj, pa ostavite da se kratko kuva sve zajedno. Grančice majorana operite, protresite da se dobro osuše, te načupkajte nekoliko listića, pa njima ukrasite pasulj, prethodno sipan u duboke tanjire. Uz to se može servirati i hrskavi baget.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading