PILETINA A LA MEKSIKANA Pikantna i slasna, meso se lepi za prste
Napravite piletinu na meksički način. Dodajte različite vrste pasulja, razne začine i povrće iz konzerve. Dobićete pikantno, začinjeno jelo koje osvaja svakim zalogajem.

Potrebno je
Možda vas zanima:

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

PILETINA U UMAKU OD POMORANDŽE Pravi raj za nepca, ukućani će stajati u redu za još
Služite toplo uz prilog po želji.

PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli
Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.

PILETINA SA KIKIRIKIJEM Sočno i slasno jelo koje će ukućani obožavati
Svaki zalogaj je raj za nepca.
- 400 g pilećeg filea
- 2 paradajza
- 1 kašika ulja
- 2 čena belog luka
- 1 glavica celera
- 1 konzerva belog pasulja
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika bubrežastog pasulja
- 1 konzerva graška
- 1 konzerva kukuruza
- 800 ml gotovog preliva za povrće
- so, biber
Priprema
Belo meso dobro operite, pa prosušite kuhinjskim ubrusom. Onda ga pržite na vrelom ulju oko 8 minuta. Kada postane zlatnobraon boje, izvadite ga iz tiganja i držite na toplom. Luk i celer oljuštite i usitnite, pa prodinstajte na moči od mesa. Sipajte pasulj, grašak i kukuruz u cedilo, properite pod jakim mlazom vode i pustite da se dobro ocedi, a onda sipajte u lonac. Dodajte gotovi preliv, isečen paradajz i začinite solju, biberom i alevom paprikom. Potom kuvajte na tihoj vatri oko 15 minuta. Belo meso isecite na trake, ubacite u pasulj, pa ostavite da se kratko kuva sve zajedno. Grančice majorana operite, protresite da se dobro osuše, te načupkajte nekoliko listića, pa njima ukrasite pasulj, prethodno sipan u duboke tanjire. Uz to se može servirati i hrskavi baget.

CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.

TROUGAO PITICE SA MESOM Recept koji morate da probate, za najbolji doručak
Služite tople uz jogurt.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.
Komentari (0)