PILETINA A LA MEKSIKANA Pikantna i slasna, meso se lepi za prste
Napravite piletinu na meksički način. Dodajte različite vrste pasulja, razne začine i povrće iz konzerve. Dobićete pikantno, začinjeno jelo koje osvaja svakim zalogajem.
Potrebno je
- 400 g pilećeg filea
- 2 paradajza
- 1 kašika ulja
- 2 čena belog luka
- 1 glavica celera
- 1 konzerva belog pasulja
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika bubrežastog pasulja
- 1 konzerva graška
- 1 konzerva kukuruza
- 800 ml gotovog preliva za povrće
- so, biber
Priprema
Belo meso dobro operite, pa prosušite kuhinjskim ubrusom. Onda ga pržite na vrelom ulju oko 8 minuta. Kada postane zlatnobraon boje, izvadite ga iz tiganja i držite na toplom. Luk i celer oljuštite i usitnite, pa prodinstajte na moči od mesa. Sipajte pasulj, grašak i kukuruz u cedilo, properite pod jakim mlazom vode i pustite da se dobro ocedi, a onda sipajte u lonac. Dodajte gotovi preliv, isečen paradajz i začinite solju, biberom i alevom paprikom. Potom kuvajte na tihoj vatri oko 15 minuta. Belo meso isecite na trake, ubacite u pasulj, pa ostavite da se kratko kuva sve zajedno. Grančice majorana operite, protresite da se dobro osuše, te načupkajte nekoliko listića, pa njima ukrasite pasulj, prethodno sipan u duboke tanjire. Uz to se može servirati i hrskavi baget.
Možda vas zanima:
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Meso se lepi za prste
Ovaj recept potiče iz Gvatemale, drževe Srednje Amerike. Probajte Pepijan pietinu- jelo pikantnog, začinjenog ukusa i sočnog mesa.
ZAPEČENA PILETINA SA KAČKAVALJEM JE HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Lako se priprema a hrskava je i slasna
Piletina sa kačkavaljem i kiselim mlekom. koju samo treba da zapečete. Sprema se brzo i lako i potrebno je samo 3 sastojka.
PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Imamo provereni recept bolji od onog iz restorana
Sočna piletina da poližete prste u kombinaciji sa sirom koji se topi preko
SPOJ KVALITETNIH SASTOJAKA Preukusni namaz koji će vam ulepšati jutro
Svima će se dopasti.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)