PILETINA A LA MEKSIKANA Pikantna i slasna, meso se lepi za prste
Napravite piletinu na meksički način. Dodajte različite vrste pasulja, razne začine i povrće iz konzerve. Dobićete pikantno, začinjeno jelo koje osvaja svakim zalogajem.
Potrebno je
- 400 g pilećeg filea
- 2 paradajza
- 1 kašika ulja
- 2 čena belog luka
- 1 glavica celera
- 1 konzerva belog pasulja
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika bubrežastog pasulja
- 1 konzerva graška
- 1 konzerva kukuruza
- 800 ml gotovog preliva za povrće
- so, biber
Priprema
Belo meso dobro operite, pa prosušite kuhinjskim ubrusom. Onda ga pržite na vrelom ulju oko 8 minuta. Kada postane zlatnobraon boje, izvadite ga iz tiganja i držite na toplom. Luk i celer oljuštite i usitnite, pa prodinstajte na moči od mesa. Sipajte pasulj, grašak i kukuruz u cedilo, properite pod jakim mlazom vode i pustite da se dobro ocedi, a onda sipajte u lonac. Dodajte gotovi preliv, isečen paradajz i začinite solju, biberom i alevom paprikom. Potom kuvajte na tihoj vatri oko 15 minuta. Belo meso isecite na trake, ubacite u pasulj, pa ostavite da se kratko kuva sve zajedno. Grančice majorana operite, protresite da se dobro osuše, te načupkajte nekoliko listića, pa njima ukrasite pasulj, prethodno sipan u duboke tanjire. Uz to se može servirati i hrskavi baget.
Možda vas zanima:
PILEĆE ĆUFTE PONOS ŠVEDSKE Klasik nordijske kuhinje koji super ide uz pire krompir
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA Ručak za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa
Na kraju, pospite seckanim peršunom.
BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Raj za nepca, a meso se lepi za prste
Polizaćete i prste koliko je ukusno.
PILETINA SA SUSAMOM RAJ ZA NEPCA Gotova za pola sata, a hrskaviju niste jeli
Samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)