KADA JE VREME DA BACITE TIGANJ? Ako primetite ovo, nemojte da ga koristite
Večina domaćica dugo koristi isto posuđe. Česta upotreba dovodi do promena, habanja i oštećivanja. Ako primetite ova 3 znaka, vreme je da se oprostite od teflonskog posuđa.

1. Neravno dno
Neravnine po površini tiganja su uobičajene, ali ako postanu velike, trebalo bi da bacite posuđe. Otežaće termičku obradu, i uticaće na bezbednost pripremljenih namirnica.
2. Duboke ili velike ogrebotine
U ovom slučaju, bacite tiganj, jer zbog oštećenja površinskog sloja, nastale hemilkalije mogu dospeti u namirnice koje pripremate.
3. Tamne fleke
Pojave svetlih fleka na teflonskom tiganju su uobičajene ali tamne pokazuju oštećenje, zbog koga bi trebalo odmah da bacite tiganj.
Preporuka je da menjate teflonske tiganje na 5 godina. Važno je da obratite pažnju na navedene pokazatelje, pa ako ranije primetite neravnine i fleke, zamenite ranije.
Možda vas zanima:

MEDOVIK TORTA Očaravajuća poslastica kao savršena za sve svečane događaje
Fenomenalna torta sa medom za prave sladokusce.

MEDOVIK TORTA Ukusna poslatica raspametiće i one izbirljive
Medena poslastica, za sve generacije.

MEDOVIK TORTA Najslađa poslastica koju ste jeli, a popraviće vam dan u trenu
Raskošnog izgleda i još boljeg ukusa, možete da je napravite i za doček Nove godine.

MEDOVIK Čuvena poslastica sa medom raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče
Jedna od najlepših ruskih torti ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.

PASTA SA PILETINOM Lagana, kremasta i zasitna, za savršen obrok
Sočna i ukusna, u pravoj eksploziji ukusa.

DOMAĆI HLEB OD BATATA Mekan kao duša i sočan, pravićete stalno
Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.

ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Mirisna poslastica u neodoljivom spoju ukusa
Sočna i drugačija, uzećete parče više.

POSNI ČOKOLADNI TARTUFI Raskošni kolači ukusa koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus neponovljiv.
Komentari (0)