KADA JE VREME DA BACITE TIGANJ? Ako primetite ovo, nemojte da ga koristite
Večina domaćica dugo koristi isto posuđe. Česta upotreba dovodi do promena, habanja i oštećivanja. Ako primetite ova 3 znaka, vreme je da se oprostite od teflonskog posuđa.
1. Neravno dno
Neravnine po površini tiganja su uobičajene, ali ako postanu velike, trebalo bi da bacite posuđe. Otežaće termičku obradu, i uticaće na bezbednost pripremljenih namirnica.
2. Duboke ili velike ogrebotine
U ovom slučaju, bacite tiganj, jer zbog oštećenja površinskog sloja, nastale hemilkalije mogu dospeti u namirnice koje pripremate.
3. Tamne fleke
Pojave svetlih fleka na teflonskom tiganju su uobičajene ali tamne pokazuju oštećenje, zbog koga bi trebalo odmah da bacite tiganj.
Preporuka je da menjate teflonske tiganje na 5 godina. Važno je da obratite pažnju na navedene pokazatelje, pa ako ranije primetite neravnine i fleke, zamenite ranije.
Možda vas zanima:
MEDOVIK TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Po receptu za početnike, uspeće bukvalno svima
Savršena za sve svečane prilike.
CEZAR SALATA Dijetalna, zasitna i preukusna, nećete biti gladni satima
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
MEDOVIK TORTA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Lako i brzo, svako može da je napravi
U savršenom spoju sa medom, ukrasiće svaku svečanu trp'ezu.
MEDOVIK TORTA Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti goste
Ukusa koji se pamti, za pravo uživanje.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)