KADA JE VREME DA BACITE TIGANJ? Ako primetite ovo, nemojte da ga koristite
Večina domaćica dugo koristi isto posuđe. Česta upotreba dovodi do promena, habanja i oštećivanja. Ako primetite ova 3 znaka, vreme je da se oprostite od teflonskog posuđa.

1. Neravno dno
Možda vas zanima:

SANJINA MEDOVIK TORTA ZA POSEBNE PRILIKE Mirisna i neodoljiva, uzećete parče više
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Sandre Stojiljković iz Niša

MEDOVIK TORTA Očaravajuća poslastica kao savršena za sve svečane događaje
Fenomenalna torta sa medom za prave sladokusce.

MEDOVIK TORTA Ukusna poslatica raspametiće i one izbirljive
Medena poslastica, za sve generacije.

MEDOVIK TORTA Najslađa poslastica koju ste jeli, a popraviće vam dan u trenu
Raskošnog izgleda i još boljeg ukusa, možete da je napravite i za doček Nove godine.
Neravnine po površini tiganja su uobičajene, ali ako postanu velike, trebalo bi da bacite posuđe. Otežaće termičku obradu, i uticaće na bezbednost pripremljenih namirnica.
2. Duboke ili velike ogrebotine
U ovom slučaju, bacite tiganj, jer zbog oštećenja površinskog sloja, nastale hemilkalije mogu dospeti u namirnice koje pripremate.
3. Tamne fleke
Pojave svetlih fleka na teflonskom tiganju su uobičajene ali tamne pokazuju oštećenje, zbog koga bi trebalo odmah da bacite tiganj.
Preporuka je da menjate teflonske tiganje na 5 godina. Važno je da obratite pažnju na navedene pokazatelje, pa ako ranije primetite neravnine i fleke, zamenite ranije.

GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja
Dodajte uz meso ili jelo po izboru.

PUNJENI PATLIDŽAN RAJ ZA NEPCA Ručak koji će ukućani razgrabiti u trenu
Sočno i slasno jelo oduševiće i one izbirljive.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.

NAJBOLJI RECEPT ZA PROTEINSKE PALAČINKE Savršene za slatki početak dana, a uklapaju se u dijetu
Ukusne i zdrave, a daće vam energije za ceo dan.

BORANIJA SA PAVLAKOM ZA KUVANJE Savršen prilog uz šnicle ili ribu, a pravi se prelako
Kremasta i lagana, daće šmek svakom jelu.
Komentari (0)