CRNAC BEZ JAJA "NA ČAŠE" Neodoljivi desert sa bananom napravi se brzo, a pojede za tren oka

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalni slatkiš koji se smaže u jednom zalogaju, idealan za sve prilike.

crnac bez jaja sa bananom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 čaša jogurta 
  • 1 čaša mleka
  • 1 šađa ulja
  • 2 čaše smeđeg šećera
  • 2 čaše griza
  • 4 pune kašike kakaoa
  • 1 kašičica mlevene kafe
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašike ruma
  • 2 izgnječene banane

Za glazuru

  • 150 g crne čokolade za kuvanje
  • 10 kašika mleka
  • 7 kašika ulja
  • 50 g maslaca
  • 1 kašika ruma

Priprema

Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pleh podmažite uljem i pospite brašnom. U jednoj posudi pomešajte mleko, jogurt i ulje. Sjedinite žicom za mućenje. Dodajte šećer i izgnječene banane. Umutite. Zasebno pomešajte griz, sodu bikarbonu, kafu i kakao. Ubacite u mešavinu sa tečnim sastojcima. Dodajte rum pa sjedinite žicom. Smesu preručite u pleh pa ravnomerno rasporedite. Pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni, dok ne porumeni. U šerpicu stavite izlomljenu čokoladu, ulje, seckani maslac i mleko. Mešajte na tihoj vatri, da se sastojci sjedine. Skinite sa vatre, sipajte rum, i promešajte. Čačkalicom proverite da li je dovoljno pečen. Izvadite i prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi.  Potom prebacite u frižider. Isecite kolač na veće kocke pa služite. Bon appetit!

Možda vas zanima:

bolonjeze sos

SAVRŠENI BOLONJEZE SOS KAKAV DO SADA NISTE JELI Po receptu Vesne Dedić

19:00

23 jun, 2024

Sezonski recepti

Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i pisac mnogih hit romana, među kojima je nedavno ugledao svetlost dana "Boli pesme kraj", dokazala je da ima velikog talenta i za kuvanje. Jednom prilikom podelila je recept za savršeni bolonjeze sos, kog niko ne odbija, a osvaja na prvi zalogaj. U njenim đakonijama oduvek najviše uživa njena ćerka Lenka, glavni smisao njenom životu i najveći ponos.

Komentari (0)

Loading