CRNAC BEZ JAJA "NA ČAŠE" Neodoljivi desert sa bananom napravi se brzo, a pojede za tren oka

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalni slatkiš koji se smaže u jednom zalogaju, idealan za sve prilike.

crnac bez jaja sa bananom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 čaša jogurta 
  • 1 čaša mleka
  • 1 šađa ulja
  • 2 čaše smeđeg šećera
  • 2 čaše griza
  • 4 pune kašike kakaoa
  • 1 kašičica mlevene kafe
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašike ruma
  • 2 izgnječene banane

Za glazuru

  • 150 g crne čokolade za kuvanje
  • 10 kašika mleka
  • 7 kašika ulja
  • 50 g maslaca
  • 1 kašika ruma

Priprema

Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pleh podmažite uljem i pospite brašnom. U jednoj posudi pomešajte mleko, jogurt i ulje. Sjedinite žicom za mućenje. Dodajte šećer i izgnječene banane. Umutite. Zasebno pomešajte griz, sodu bikarbonu, kafu i kakao. Ubacite u mešavinu sa tečnim sastojcima. Dodajte rum pa sjedinite žicom. Smesu preručite u pleh pa ravnomerno rasporedite. Pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni, dok ne porumeni. U šerpicu stavite izlomljenu čokoladu, ulje, seckani maslac i mleko. Mešajte na tihoj vatri, da se sastojci sjedine. Skinite sa vatre, sipajte rum, i promešajte. Čačkalicom proverite da li je dovoljno pečen. Izvadite i prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi.  Potom prebacite u frižider. Isecite kolač na veće kocke pa služite. Bon appetit!

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading