CICVARA Savršen doručak koji dugo drži sitim, a uspeće i početnicima
Ukusan i zdrav obrok vratiće vas u dane detinjstva.

Potrebno je
- 300-400 g sira ili kajmaka
- 8 kašika kukuruznog brašna
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
- 1 kašika masti nerastopljene (ako se koristi kajmak, ne treba)
- 1 kašičica soli
Priprema:
Mleko, vodu i mast stavite da prokuvaju, dodajte sir, posolite i izmešajte. Kada ponovo prokuva, smanjite temperaturu, sipajte kukuruzno brašno i neprekidno mešajte da polako krčka desetak minuta. Kad se po dnu posude uhvati kao da je malo zagorela, gotova je. Poslužite cicvaru uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mleko, a može i salata po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:

CICVARA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Zovu je sirotinjsko jelo, a ona prepuna sira i kajmaka
Cicvara je staro jelo, ukuvano kukuruzno brašno sa sirom i kajmakom.

CICVARA Tradicionalno jelo koje su pravile naše bake, a vole svi
Savršen predlog za doručak ili večeru, koji će vas dugo držati sitim.

CICVARA Generacije su odrasle na ovom jelu, a sada ga se retko ko seti
Okrepiće vam dušu i telo, a neće dosaditi ni posle 1000 pravljenja.

CICVARA Po starom tradicionalnom receptu, ovo je caka da ispadne savršena
Cicvara je staro, tradicionalno jelo. Da bi vam ispala savršena, potrebno je da "pliva u masti" od sira i kajmaka.

PASTA SA PILETINOM Lagana, kremasta i zasitna, za savršen obrok
Sočna i ukusna, u pravoj eksploziji ukusa.

DOMAĆI HLEB OD BATATA Mekan kao duša i sočan, pravićete stalno
Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.

ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Mirisna poslastica u neodoljivom spoju ukusa
Sočna i drugačija, uzećete parče više.

POSNI ČOKOLADNI TARTUFI Raskošni kolači ukusa koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus neponovljiv.
Komentari (0)