CICVARA Savršen doručak koji dugo drži sitim, a uspeće i početnicima
Ukusan i zdrav obrok vratiće vas u dane detinjstva.
Potrebno je
- 300-400 g sira ili kajmaka
- 8 kašika kukuruznog brašna
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
- 1 kašika masti nerastopljene (ako se koristi kajmak, ne treba)
- 1 kašičica soli
Priprema:
Mleko, vodu i mast stavite da prokuvaju, dodajte sir, posolite i izmešajte. Kada ponovo prokuva, smanjite temperaturu, sipajte kukuruzno brašno i neprekidno mešajte da polako krčka desetak minuta. Kad se po dnu posude uhvati kao da je malo zagorela, gotova je. Poslužite cicvaru uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mleko, a može i salata po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
CICVARA Generacije su odrasle na ovom jelu, a sada ga se retko ko seti
Okrepiće vam dušu i telo, a neće dosaditi ni posle 1000 pravljenja.
CICVARA Po starom tradicionalnom receptu, ovo je caka da ispadne savršena
Cicvara je staro, tradicionalno jelo. Da bi vam ispala savršena, potrebno je da "pliva u masti" od sira i kajmaka.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Komentari (0)