HRSKAVI BATACI SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM A meso se lepi za prste
Sočno jelo osvaja na prvi zalogaj, a greje dušu i telo.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ORIJENTALNI BATACI Ovakve do sada niste jeli, za gurmane i one izbirljive
Totalno drugačije jelo, u aromatičnom spoju.

SLASNI BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Hrskavi i ukusni, prste da poližete
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.

VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.

NAJSOČNIJI BATACI Grčki, hrskavi, medeni, a meso se lepi za prste
Neodoljivi i slasni, samo dodajte prilog po želji.
- 4 pileća bataka sa karabatakom
- veza peršuna
- 100 g prezli
- 40 g parmezana
- 5 čenova belog luka
- 2 dl belog vina
- ulje, so
Priprema:
Batake začinite, uvaljajte ih u prezle i poređajte u vatrostalnu činiju. Pospite ih seckanim belim lukom, peršunom i parmezanom, prelijte uljem i belim vinom, pa prekrijte folijom. Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko sat vremena. Desetak minuta pred kraj sklonite foliju, pa ostavite batake da se lepo zapeku.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.

PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.

OBOJITE JAJA U ROZE ZA USKRS Izgledaće nežno i originalno, a sastojci su potpuno prirodni
Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
Komentari (0)