HRSKAVI BATACI SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM A meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo osvaja na prvi zalogaj, a greje dušu i telo.

bataci sa belim lukom
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 pileća bataka sa karabatakom
  • veza peršuna
  • 100 g prezli
  • 40 g parmezana
  • 5 čenova belog luka
  • 2 dl belog vina
  • ulje, so

Priprema:
Batake začinite, uvaljajte ih u prezle i poređajte u vatrostalnu činiju. Pospite ih seckanim belim lukom, peršunom i parmezanom, prelijte uljem i belim vinom, pa prekrijte folijom. Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko sat vremena. Desetak minuta pred kraj sklonite foliju, pa ostavite batake da se lepo zapeku.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading