JELICINA POSNA MUSAKA OD TIKVICA Po starom maminom receptu
Napravite posnu musaku od tikvica. Preukusna je a držaće vas dugo sitim.
Napomena: Od navedene količine dobije se musaka za 6-7 ljudi.
Potrebno je
- 400 g brašna
- 3 velike tikvice
- 3 šargarepe
- 3 paprike
- 3 paradajza
- 1 praziluk
- 1 mali crni luk
- 3 velika čena belog luka
- 1 krompir
- 2 kašike mlevene začinske paprike
- suvi biljni začin
- so
- celer
- bosiljak
- peršun
Priprema
Tikvice oljuštite, isecite na manje komade pa posolite. U drugoj posudi oljuštite i isecite na manje komade, šargarepu, papriku, paradajz, praziluk, crni luk i beli luk, i krompir. Tikvice malo iscedite pa uvaljajte u brašno sa mlevenom začinskom paprikom, pa pržite sa obe strane u tiganju. Zatim ih ređajte u pleh. Onda propržite ostalo povrće, pa dodajte suvi biljni začin, so, celer, bosiljak i peršun. Proprženo povrće zajedno sa uljem iz tiganja, dodajte tikvicama u plehu. Sve dobro promešajte. Dodajte malo vode pa preko stavite alu foliju. Pecite musaku oko pola sata na 220 stepeni . Nakon toga, skinite alu foliju pa zapecite musaku još 15 minuta na 200 stepeni. Prijatno !
Možda vas zanima:
MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA MILUJE NEPCA Posna i zasitna, nećete da primetite da nedostaje meso
Sočna i slasna, za ručak koji se pamti.
POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.
POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)