PICA VEGETARIANA Posna a slasna, sa hrskavim korama. za lepo veče sa prijateljima
Pica Vegeteriana uvek je dobar izbor kada ne želite da se opterećujete kalorijama, a želite da uživate u obroku.
Potrebno je
Za testo:
- 300 g brašna
- 1 ½ dl mlake vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašičice maslinovog ulja
- so
Za nadev:
- 150 g biljnog sira
- 1 zelena paprika
- 100 g paradajza
- pola male glavice crnog luka
- 100 g šampinjona
- 2.5 dl paradajz pirea
- origano
- crne masline bez koštice
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Kvasac izmrvite pa mu dodajte mlaku vodu, brašno, ulje i so. Od sastojaka zamesite gletko testo koje se neće lepiti. Stavite testo na pleh obložen papirom za pečenje, pa ga rastanjite, ostavite samo deblje ivice. Zatim pustite da odstoji 15 minuta. Zasebno izrendajte sir, isecite paradajz, papriku, masline, luk na kolutiće i pečurke na listove. Onda začinite origanom paradajz. Testo premažite paradajz pireom, pa ga pospite sirom, složite papriku, paradajz, luk i pečurke. Pospite origanom. Ostavite picu da odstoji deset minuta, pa je pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZE PICA ROLNICE Mekane i vazdušaste, savršene za lepo druženje sa prijateljima
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZE MINI PICE Vole ih i deca i odrasli, a gotove za 15 minuta
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PICA KAPRIĆOZA Savršena za lepo veče sa prijateljima, po originalnom italijanskom receptu
Bićete oduševljeni ukusom.
ČOKOLADNA PICA Italijanski specijalitet na sladak način, nema ko će mu odoleti
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)