OMILJENA GRČKA KAFA NA DOMAĆI NAČIN Frape koji budi uspomene sa letovanja rashladiće vas u momentu
Najukusnija kafa u domaćoj verziji.
Potrebno je
- Dve kašičice instant kafe
- Dve kašičice granuliranog šećera (ili po ukusu)
- Dve ili tri šolje hladne vode
- Kocke leda
- Dve kašike mleka (opciono)
Priprema
U šejker ili blender stavite kafu, šećer i dve kašike hladne vode. Poklopite i dobro protresite. Izblendajte blenderom dok ne dobijete gustu penu. Visoku čašu napunite kockicama leda, pa polako sipajte gustu smesu preko kockica. Dodajte ostatak mleka i vode. Služite odmah. Prijatno!
Možda vas zanima:
JESENJI LATE SA BUNDEVOM Aromatični napitak koji će vas okrepiti u trenu, a cimet mu daje poseban šmek
Aromatična kafa sa bundevom osvaja na prvi zalogaj, a evo kako možete sami da je napravite.
NAJČEŠĆI MITOVI O KAFI Svi je piju, ali da li je zaista štetna po zdravlje?
Postoji više mitova vezanih za štetnost kafe, a sa druge strane, popularnija je nego ikada.
PINK LATE Aromatična kafa osvaja na prvi gutljaj, a ovo povrće joj daje boju
Neobične boje i jake arome, pravićete stalno.
FRAPE SA KOKOSOVIM MLEKOM Kafa koja vraća uspomene sa mora, a rashladiće vas u trenutku
Preukusna kafa na bazi biljnog mleka biće pogodna i za one koji poste.
ŽU ŽU Slasne pogačice koje se brzo prave, a idealne za druženje sa prijateljima
Napravi se lako, a pojede odmah, pritom su posne.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.
NAJUKUSNIJE SLAVSKO ŽITO ZA SVETU PETKU Po starom tradicionalnom receptu, a tajna je u ovom sastojku
Pravoslavni hrišćani 27. oktobra slave veliki praznik Sv. Petku, a evo i predloga za najbolje slavsko žito.
Komentari (0)