LAZANJE U BEŠAMEL SOSU Klasik bez premca koji niko ne odbija

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalno jelo za sve prilike.

lazanje u bešamel sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g kora za lazanje
  • 400 g mlevenog mesa
  • veća glavica crnog luka
  • dva čena belog luka
  • konzerva paradajza pelata
  • 150 g tvrdog sira
  • 500 ml mleka
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika maslaca
  • so
  • biber
  • origano
  • maslinovo ulje

Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a u šerpi na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk. Onda dodajte meso, začinite solju i biberom, pa pržite na srednjoj vatri desetak minuta. Dodajte paradajz i origano. Zasebno napravite bešamel sos - na tihoj vatri rastopite maslac, umešajte brašno, uz mešanje ga propržite jedan minut i zatim dolijte mleko. Mešajte sve dok ne dobijete ujednačeni sos. Posolite i pobiberite. Ređajte kore u pleh, pa meso i bešamel sos. Završite sa korama, prelijte ostatak sosa i izrendajte sir. Pecite lazanje oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Služite toplo.

 

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading