LAZANJE OD PATLIDŽANA BOLJE OD KLASIČNIH Aromatični delikates probudiće sva čula, prste da poližete
Fenomenalne i sočne, nećete ostati na jednom parčetu.
Potrebno je
- 2 patlidžana
- 300 g mlevenog mesa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašičice origana
- 400 g rikota sira
- 600 ml paradajz-sosa
- 200 g parmezana
- 1 jaje
- 2 kašike peršuna
- so, biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite patlidžane pa ih isecite na duže kriške. Posolite pa ostavite da puste vodu 20 minuta. Pokupite ubrusom ostatak vode s njih. Dinstajte na ulju crni i beli luk, origano, so i biber. Onda dodajte mleveno meso i paradajz, pa promešajte. Pomešajte jaje, rikotu, parmezan i peršun. Začinite. Sipajte tanski sloj sosa iz mesa, pa naređajte patrlidžan, mešavinu sa rikotom, pa ponavljajte tako do vrha tepsije. Pospite što više kačkavalja preko lazanja. Folijom pokrijte. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)