PICA VESUVIO Podseća na Kaprićozu ali nema pečurke, prste da poližete
Sočna i slasna pica za lepo veče sa prijateljima.
Za testo:
- 2 dl vode
- 10 g svežeg kvasca
- 1/2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 3 kašike ulja
- po potrebi brašna
Za nadev:
- 8 kašika paradajz pelata
- 150 g šunke
- 200 g kačkavalja
Za ukrašavanje:
- masline
Priprema
Kvasac i šećer stavite u mlaku vodu pa promešajte dobro, da se kvasac otopi. Dodajte ulje i so, promešajte, pa dodajte malo po malo brašna, dok ne zamesite glatko testo. Zatim prekrijte i ostavite da naraste. Premesite testo pa ga podelite na 4 dela i rukom oblikujte lopte. Pokrijte krpom i ostavite tako 10 minuta. Razvucite od lopti krugove pa svaki premažite, sa po 2 kašike paradajz pelata, pa naređajte šunku i preko sir. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite, 6 do 7 minuta na najjačoj temperaturi. Dekorišite maslinama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet koji budi sva čula, za početak savršenog vikenda
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
PICA SA ČOKOLADOM Italijanski klasik na drugačiji način, kao osmišljena za savršeno veče
Slatka verzija omiljenog italijanskog jela, ukusa koji priča priče.
PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)