NEGRE TORTA Omiljena kolumbijska poslastica koja se smaže za tren oka, a rum joj daje poseban šmek
Očaravajuća čokoladna poslastica za sve svečane prilike.
Potrebno je
- 200 g suvih šljiva
- 100 g grožđa
- 1 čaša crnog vina
- 1/2 kašike ruma
- 250 g margarina
- 1 vanilin-šećer
- 12 jaja
- 1 šolja brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 1/2 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
- 1/2 kašičice mlevenog karanfilića
- 1 kašika ekstrakta vanile
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Sameljite suvo voće pa ga odložite sa strane. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, karanfilić i muškatni oraščić, pa odložite. Margarin i šećer umutite mikserom, pa dodajte vanilu i jaja. Mešajte još minut, dok smesa ne postane homogena. Dodajte suve sastojke, pa promešajte. Zatim dodajte voće i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Smesu preručite u kalup za pečenje, pa pecite u već zagrejanoj rerni 20 minuta na 250 stepeni. Izvadite iz kalupa, pa je prelijte rumom i crnim vinom. Otopite čokoladu pa premažite tortu čokoladnom glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)