PANAKOTA SA JAGODAMA Italijanski desert rashladiće vas u trenu, a svima uspeva

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Savršeni letnji desert pravi se brzo i lako, a otopićete se od miline.

panakota sa jagodama
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 ml slatke pavlake 
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika meda
  • 1 štapić vanile
  • 1 limuna
  • 200 ml jogurta
  • 10 g želatina
  • 200 g jagoda
  • 25 ml soka od limuna

Priprema:

Želatin potopite u vodu i ostavite nekoliko minuta da nabubri. Na vatri zagrejte slatku pavlaku, pa dodajte šećer, med, semenke vanile i rendanu koricu limuna. Neprestano mešajte dok se šećer ne otopi. Kad provri, kuvajte još 5 minuta, na tihoj vatri. Skinite sa ringle, dodajte oceđen želatin i mešajte dok se želatin ne rastvori. Sipajte jogurt, pa promešajte i servirajte u 6 čaša. Ostavite kratko na sobnoj temperaturi, pa prebacite u frižider da se ohladi. Jagode operite i isecite na četvrtine, pospite šećerom, pa malo izgnječite viljuškom. Ostavite tako 10 minuta, da puste sok. Dodajte limunov sok, i kuvajte 4 minuta, na tihoj vatri, Skinite sa vatre, usitnite štapnim mikserom i ohladite. Rasporedite ravnomerno pire od jagoda preko panakote. Bon appetit!

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading