POSNA TORTA GOTOVA ZA 15 MINUTA Miriše na leto, a indijski orah joj daje poseban šmek
Sirova veganska torta idealna za dane posta, a osvaja na prvi zalogaj.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.

POSNA ROZEN TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA REFORMA TORTA Raskošna poslastica sa orasima koja nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena za sve svečane prilike.

BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
Za koru
- 1 šolja badema
- 2 supene kašike sirupa od agavea
- 2 kafene kašičice ekstrakta vanile
- 1/4 kafene kašičice himalajske soli
- 1 supena kašika kokosovog ulja
Za krem:
- 1 šolja indijskog oraha, sirovog ili prženog
- kokosov krem
- 1/4 šolje sirupa od agavea
- 1/4 šolje kokosovog ulja
- 2 kafene kašičice ekstrakta od vanile
Priprema:
Bademe usitnite u blenderu. Dodajte agavin sirup, vanilin ekstrakt i mutite sve dok ne dobijete gustu smesu. U kalup premazan kokosovim uljem izlijte smesu, pa ostavite u frižideru. Prethodno veče stavite kokosovo mleko u frižider da se voda odvoji od krema. Potpite indijski orah u vodi najmanje dva sata. U blender stavite indijski orah pa blendajte sve dok ne dobijete puter. Dodajte kokosov krem pa mutite još 2 minuta. Dodajte sirup od agave, pa mutite, dodajte vanilin ekstrakt, mutite, dodajte kokosovo ulje, pa opet mutite. Na kraju, treba da dobijete kremastu beličastu smesu. Preko kore u kalupu premažite pripremljeni krem. Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati, da se dobro prohladi i stegne. Bon appetit!

NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak
Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.

GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.

DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.

DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.

BELA TORTA Neodoljiva poslastica sa keksom za savršeno jutro
Slatka i kremasta, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)