KOKOS ČIZKEJK Još bolji od klasičnog, a miriše na more i plažu

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.

kokos čizkejk
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g mlevenog keksa
  • 70 g otopljenog putera

Za fil:

  • 450 g krem sira
  • 250 g slatke pavlake
  • 170 g kokosovog brašna
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom da dobijete kompaktnu smesu. Preručite u kalup i ravnomerno rasporedite. Zasebno umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. U posebnoj činiji pomešajte neutralni sir sa prah šećerom i ekstraktom vanile, pa sve dobro sjedinite. Ručno sjedinite šlag i smesu sa sirom, pa na kraju dodajte kokosovo brašno. Ponovo promešajte da dobijete kompaktnu smesu. Fil ravnomerno rasporedite preko kore i poravnajte, pa ostavite u frižideru bar 3 sata da se dobro ohladi i stegne. Pospite čizkejk kokosom. Bon appetit!

 

 

@moja.trpeza Šta će se desiti našem telu ako jedemo ribu dva puta nedeljno? #fy #fypシ #foryou #foryoupage #viral #viraltiktok #trpeza #hrana #food #fish #riba ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

turski hleb iz tiganja

BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju

09:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.

Komentari (0)

Loading