LIZ TEJLOR Sočna torta nazvana po slavnoj glumici, raskošnog izgleda i savršenog spoja sa breskvama
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 2 kašike kakaoa
- 300 g mlevenih oraha
- 4 kašike brašna
- kesica praška za pecivo
- 300 g mlevenog keksa
- 300 ml soka od breskve
- 250 g šećera u prahu
- 250 g maslaca
- 200 g čokolade
- kašika ulja
Priprema:
Prvo umutite jaja sa šećerom, pa dodajte kakao, dve kašike oraha i brašno s praškom za pecivo. Onda sve lepo promešajte pa sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i ispecite. Prelijte sokom od breskve nakon što se skroz ohladi. Za to vreme, napravite fil tako što ćete da prelijete mleveni keks preostalim sokom od breskve pa dodajte mlevene orahe i dobro promešajte. U zasebnoj činiji umutite penasto maslac sa šećerom u prahu. Zatim sjedinite s masom od keksa i oraha. Nakon toga, podelite fil na dva dela. Jednom delu fila dodajte 100 g otopljene čokolade i promešajte, a svetlijim delom premažite koru. Onda stavite drugi fil preko prvog. Na kraju, premažite tortu glazurom od čokolade. Glazuru pravite otapanjem preostale čokolade s uljem. Prelijte glazuru preko torte. Bon apetit!
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LIZ TEJLOR TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Očaravajuća koliko i glumica čije ime nosi
Čokoladna i izdašna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)