LIZ TEJLOR Sočna torta nazvana po slavnoj glumici, raskošnog izgleda i savršenog spoja sa breskvama

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.

liz tejlor torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 300 g mlevenih oraha
  • 4 kašike brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 300 g mlevenog keksa
  • 300 ml soka od breskve
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca
  • 200 g čokolade
  • kašika ulja

Priprema:
Prvo umutite jaja sa šećerom, pa dodajte kakao, dve kašike oraha i brašno s praškom za pecivo. Onda sve lepo promešajte pa sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i ispecite. Prelijte sokom od breskve nakon što se skroz ohladi. Za to vreme, napravite fil tako što ćete da prelijete mleveni keks preostalim sokom od breskve pa dodajte mlevene orahe i dobro promešajte. U zasebnoj činiji umutite penasto maslac sa šećerom u prahu. Zatim sjedinite s masom od keksa i oraha. Nakon toga, podelite fil na dva dela. Jednom delu fila dodajte 100 g otopljene čokolade i promešajte, a svetlijim delom premažite koru. Onda stavite drugi fil preko prvog. Na kraju, premažite tortu glazurom od čokolade. Glazuru pravite otapanjem preostale čokolade s uljem. Prelijte glazuru preko torte. Bon apetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading