MUSAKA OD PARADAJZA Klasik na drugačiji način koji će vas dugo držati sitim
Sočna i slasna, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 1 kg paradajza
- pola kg mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- 1 jaje
- 1 kiselo mleko
- malo mleka
- so, biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.Seckan crni i beli luk propržite na ulju. Dodajte mleveno meso pa ga propržite. Zatim posolite i pobiberite. Isecite paradajz na kolutove. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte paradajz pa preko njega mleveno meso. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Završite sa paradajzom. Zasebno umutite jaje, so, mleko i kiselo mleko. Pripremljenim prevlivom prelijte musaku. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MUSAKA SA KROMPIROM Klasik za sva vremena i prilike, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
KUPUS MUSAKA BOLJA OD KLASIČNE Za ručak koji se ne zaboravlja
Sočno jelo oboriće s nogu i one izbirljive.
MUSAKA SA PAPRIKAMA Klasik na drugačiji način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasičnu musaku, ovu sa paprikama ćete obožavati.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
Komentari (0)