MUSAKA OD PARADAJZA Klasik na drugačiji način koji će vas dugo držati sitim

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, nestaće sa stola odmah.

musaka sa paradajzom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg paradajza
  • pola kg mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • dva čena belog luka
  • 1 jaje
  • 1 kiselo mleko
  • malo mleka
  • so, biber

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni.Seckan crni i beli luk propržite na ulju. Dodajte mleveno meso pa ga propržite. Zatim posolite i pobiberite. Isecite paradajz na kolutove. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte paradajz pa preko njega mleveno meso. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Završite sa paradajzom. Zasebno umutite jaje, so, mleko i kiselo mleko. Pripremljenim prevlivom prelijte musaku. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading