VODENA TORTA Poslastica čiji su recept znale sve jugoslovenske domaćice, a mekan kao duša
Pravi se od jeftinih sastojaka, a vratiće vas momentalno u prošle dane.
Potrebno je
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 500 ml vode
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno, kašiku po kašiku. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još pola sata. U šerpu stavite vodu i šećere da prokuvaju. Ostavite da se ohlade patišpanj i preliv. Prelijte prohlađen patišpanj hladnim prelivom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
VODENA TORTA Jeftina poslastica koju su znale da prave sve domaćice u Jugoslaviji, a sastojke već imate u kuhinji
Pravi se lako, od jeftinih sastojaka, a izdašna je i neodoljiva.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)