POTAŽ OD PARADAJZA Aromatičan i osvežavajući, rashladiće vas u vrelim, letnjim danima
Držaće vas dugo sitim, a kremast i lagan obrok.
Potrebno je
- 600 g paradajza
- 1 crvena paprika
- 1 krompir
- pola štapića celera
- pola šargarepe
- pola glavice luka
- 40 g putera
- 1 sveža ljuta papričica
- 1 kašičica belog brašna
- 7 dl kocke za supu od povrća
- 1 baget hleb
- 50 g rukole
- 3 kašičice sveže pavlake
- 100 g masnog kiselog mleka
- so
Priprema
Povrće operite pa ga iseckajte na komade. U tiganju sa zagrejanim puterom prodinstajte povrće. Dodajte seckanu ljutu papričicu. Posolite pa pospite brašnom. Zatim promešajte i postepeno sipajte toplu supu. Ostavite da provri, pa smanjite vatru i kuvajte još oko 20 minuta. Sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi. Sve sitno propasirajte pa ponovo vratite na šporet i kuvajte još 10 minuta, na umerenoj temperaturi. Ostavite da se prohladi. Baget hleb isecite na tanke kriške. Na teflonskom tiganju bez začina, prepecite hleb. Rukolu operite i krupno isecite. Zatim umutite pavlaku pa je polako pomešajte sa kiselim mlekom. U tanjire sipajte potaž a odozgo sipajte 2 kašike pomešane pavlake sa kiselim mlekom i malo rukole. Služite potaž s krutonima od bageta. Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
POTAŽ OD PAPRIKA SOČNIJI OD KLASIČNOG Kao izmišljen za početak jeseni, a svaki zalogaj miluje nepca
Drugačiji, a preukusan, okrepiće vas u momentu.
POTAŽ OD GRAŠKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, a ako dodate biljnu pavlaku umesto prave, biće i posan.
DRUGAČIJI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kokosovo mleko i kari mu daju posebnu aromu, pravi raj za nepca
Savršen spoj nespojivih ukusa, za one izbirljive.
HRSKAVI TOFU Sir pogodan za dane posta , a ne goji, dodajte kao prilog omiljenom jelu
Tofu je sojin sir, niskokaloričan i odličan za vegane i dane posta.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
DODAJTE OVO U MLEVENO MESO Namirnica koja ne košta ni dinara, a ćufte će biti nikad lepše
Fenomenalan trik za sočne ćufte koji vas neće koštati ni dinara.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
Komentari (0)