POTAŽ OD PARADAJZA Aromatičan i osvežavajući, rashladiće vas u vrelim, letnjim danima

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, a kremast i lagan obrok.

potaž od paradajza
Shutterstock

Potrebno je

  • 600 g paradajza
  • 1 crvena paprika
  • 1 krompir
  • pola štapića celera
  • pola šargarepe
  • pola glavice luka
  • 40 g putera
  • 1 sveža ljuta papričica
  • 1 kašičica belog brašna
  • 7 dl kocke za supu od povrća
  • 1 baget hleb
  • 50 g rukole
  • 3 kašičice sveže pavlake
  • 100 g masnog kiselog mleka
  • so

Priprema


Povrće operite pa ga iseckajte na komade. U tiganju sa zagrejanim puterom prodinstajte povrće. Dodajte seckanu ljutu papričicu. Posolite pa pospite brašnom. Zatim promešajte i postepeno sipajte toplu supu. Ostavite da provri, pa smanjite vatru i kuvajte još oko 20 minuta. Sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi. Sve sitno propasirajte pa ponovo vratite na šporet i kuvajte još 10 minuta, na umerenoj temperaturi. Ostavite da se prohladi. Baget hleb isecite na tanke kriške. Na teflonskom tiganju bez začina, prepecite hleb. Rukolu operite i krupno isecite. Zatim umutite pavlaku pa je polako pomešajte sa kiselim mlekom. U tanjire sipajte potaž a odozgo sipajte 2 kašike pomešane pavlake sa kiselim mlekom i malo rukole. Služite potaž s krutonima od bageta. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading