POSNA GIBANICA SA TOFUOM Jedan sastojak joj daje poseban šmek, a poćiće vam voda na usta
Mnogima omiljena pita sa sirom može da se napravi i u posnoj varijanti, samo je potrebno da zamenite neke mrsne sastojke.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za pitu
- 300 g sirovog, očišćenog suncokreta
- 200 g tofua
- 2/3 šolje skuvanog (integralnog) pirinča
- isceđen sok od 2 limuna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 kašičice kurkume
- 3 kašičice morske soli
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Potopite u vodu seme suncokreta pa ostavite da odstoji bar 6 sati. Sa sve vodom prebacite u blender i izblendajte. Kad smesa postane homogena dodajte sodu bikarbonu, kurkumu i so. U jednoj posudi pomešajte izgnječeni tofu, skuvani pirinač, smesu od suncokreta i limunov sok. U pleh obložen pek papirom stavite 2 kore kao podlogu, a ostale sitno iscepkajte. Zatim ih dodajte u smesu pa izmešajte. Smesu prelijte preko kora u plehu pa izravnajte. Pecite posnu gibanicu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA PITA SA PEČURKAMA Klasik bez premca po receptu bez mane, za savršeno jutro
Sočna i slasna, a držaće vas dugo sitim.
POSNA PITA SA ŠAMPINJONIMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pojede se u slast
Savršena za dane Petrovskog posta, a raspametiće i one koji mrse.
POSNA GIBANICA BOLJA OD MRSNE Omiljena srpska pita koja se smaže začas, ukusa koji se pamti
Ako volite gibanicu, njenu posnu verziju ćete da obožavate.
MANASTIRSKA POSNA PITA Sočna i slasna, za sve prilike, a držaće vas dugo sitim
Pravićete je i u mrsnim danima, koliko je dobra.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)