ČOKOLADNE LAZANJE Gotove očas posla, a ukusa koji priča priče, svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač oduševiće i one koji ne vole čokoladu.
Potrebno je
- pakovanje čokoladnog keksa po izboru
- 6 kašika otopljenog putera
- 230 ml krem sira
- 30 g šećera
- dve kašike hladnog mleka
- 350 ml pavlake za šlag
- 2 pakovanja gotovog pudinga od čokolade
- 300 ml hladnog mleka
- 100 g čokoladnih mrvica
Priprema
Sameljite čokoladni keks pa ga sjedinite sa otopljenim puterom. Mesite sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Utisnite u kalup i ostavite u frižideru, da se stegne. Zasebno, u posudi umutite krem sir sa 2 kašike mleka i šećerom. U drugoj posudi umutite polovinu pavlake za šlag, pa dodajte smesi. Prelijte preko keksa pa vratite 10 minuta u frižider. U zasebnoj posudi pomešajte puding sa hladnim mlekom i mutite. Prelijte preko fila u kalupu. Vratite u frižider da se prohladi. Premažite čokoladne lazanje ostatkom šlaga i pospite čokoladnim mrvicama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a poći će vam voda na usta koliko je ukusan
Fenomenalan i sočan, nema ko vam neće tražiti parče više.
KOKOS KOCKE Čokoladne i posne, uživaćete u svakom zalogaju, a vrlo jednostavno se prave
Ako volite kokos, ove kocke ćete da obožavate.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)