TUNA PICA Posna i slasna, za lepo veče sa prijateljima

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Omiljeno jelo mnogih, u posnoj varijanti, koje se pojede u slast.

tuna pica
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 200 g integralnog brašna
  • 150 g biljnog krem sira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so

Za nadev:

  • 2 komada tunjevine iz konzerve
  • 100 g pečuraka
  • 2 glavice ljubičastog luka
  • 200 g pasiranog paradajza
  • 200 g biljnog rendanog sira
  • crne masline
  • origano
  • smeđi šećer
  • biber
  • so

Priprema:

Tunjevinu ocedite od ulja. Pečurke, luk i peršun sitno naseckajte. Pomešajte pola kašičice soli sa integralnim brašnom. Dodajte krem sir, maslinovo ulje i 5 kašika hladne vode. Zamesite testo. Pleh obložite papirom za pečenje. Razvaljajte testo pa ga prebacite u pleh. Ostavite da testo odmori, a za to vreme pravite nadev. U jednoj posudi pomešajte sir, a u drugoj 2 konzerve oceđene tunjevine. Tunjevini dodajte pasiran paradajz, luk naseckan na sitne trakice, peršun, so, origano, smeđi šećer i biber, te dobro promešajte. Po testu ravnomerno rasporedite smesu i dodajte seckane pečurke. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite picu, dodajte crne masline i sveži bosiljak,i služite. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading