TUNA PICA Posna i slasna, za lepo veče sa prijateljima
Omiljeno jelo mnogih, u posnoj varijanti, koje se pojede u slast.
Potrebno je
Za testo:
- 200 g integralnog brašna
- 150 g biljnog krem sira
- 3 kašike maslinovog ulja
- so
Za nadev:
- 2 komada tunjevine iz konzerve
- 100 g pečuraka
- 2 glavice ljubičastog luka
- 200 g pasiranog paradajza
- 200 g biljnog rendanog sira
- crne masline
- origano
- smeđi šećer
- biber
- so
Priprema:
Tunjevinu ocedite od ulja. Pečurke, luk i peršun sitno naseckajte. Pomešajte pola kašičice soli sa integralnim brašnom. Dodajte krem sir, maslinovo ulje i 5 kašika hladne vode. Zamesite testo. Pleh obložite papirom za pečenje. Razvaljajte testo pa ga prebacite u pleh. Ostavite da testo odmori, a za to vreme pravite nadev. U jednoj posudi pomešajte sir, a u drugoj 2 konzerve oceđene tunjevine. Tunjevini dodajte pasiran paradajz, luk naseckan na sitne trakice, peršun, so, origano, smeđi šećer i biber, te dobro promešajte. Po testu ravnomerno rasporedite smesu i dodajte seckane pečurke. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite picu, dodajte crne masline i sveži bosiljak,i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
MINI PICE Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a baka Mira zna kako da ispadnu još slasnije
Svaki zalogaj je gurmanski raj, pravićete stalno.
DOMAĆA PICA MARGARITA Ukusom ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, za lepo veče sa prijateljima
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
Komentari (0)