TUNA PICA Posna i slasna, za lepo veče sa prijateljima
Omiljeno jelo mnogih, u posnoj varijanti, koje se pojede u slast.
Potrebno je
Za testo:
- 200 g integralnog brašna
- 150 g biljnog krem sira
- 3 kašike maslinovog ulja
- so
Za nadev:
- 2 komada tunjevine iz konzerve
- 100 g pečuraka
- 2 glavice ljubičastog luka
- 200 g pasiranog paradajza
- 200 g biljnog rendanog sira
- crne masline
- origano
- smeđi šećer
- biber
- so
Priprema:
Tunjevinu ocedite od ulja. Pečurke, luk i peršun sitno naseckajte. Pomešajte pola kašičice soli sa integralnim brašnom. Dodajte krem sir, maslinovo ulje i 5 kašika hladne vode. Zamesite testo. Pleh obložite papirom za pečenje. Razvaljajte testo pa ga prebacite u pleh. Ostavite da testo odmori, a za to vreme pravite nadev. U jednoj posudi pomešajte sir, a u drugoj 2 konzerve oceđene tunjevine. Tunjevini dodajte pasiran paradajz, luk naseckan na sitne trakice, peršun, so, origano, smeđi šećer i biber, te dobro promešajte. Po testu ravnomerno rasporedite smesu i dodajte seckane pečurke. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite picu, dodajte crne masline i sveži bosiljak,i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
KROASAN PICA IZ DUBAIJA SRUŠILA MREŽE Hrskava i zlatna, nećete moći da prestanete da jedete
Samo dodajte prilog po želji.
BRZE PICA ROLNICE Mekane i vazdušaste, savršene za lepo druženje sa prijateljima
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZE MINI PICE Vole ih i deca i odrasli, a gotove za 15 minuta
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)