MEDENA KRILCA SLASNIJA OD KLASIČNIH Meso se lepi za prste, postaće vaše novo omiljeno jelo
Ako volite klasična krilca, ova sa medom ćete obožavati.
Potrebno je
- 20 pilećih krilaca
- 2 kašike senfa
- 2 kašike meda
- 2 kašike limunovog soka
- 30 ml maslinovog ulja
- 8 čenova belog luka
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
Priprema:
U većoj činiji pomešajte senf, med, limunov sok, maslinovo ulje, sitno seckan beli luk i soja sos, posolite i pobiberite. Dodajte pileća krilca i prelijte ih marinadom. Pokrijte činiju i stavite je u frižider da odstoji nekoliko sati, a najbolje preko noći. Poređajte krilca u pleh od rerne i pecite ih 45 minuta na 200 stepeni, pola sata sa jedne strane, pa 15 minuta sa druge strane. Prijatno!
Možda vas zanima:
PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.
KAKO DA PREPOZNATE POKVARENU PILETINU? Iako je u frižideru, ako izgleda ovako, bacite je
Ako piletina promeni boju ili pokaže neke od sledećih promena, znači da se pokvarila i da je najbolje da je izvadite iz frižidera i bacite.
RUČAK KOJI SVI VOLE Pileća krilca PREKRIVENA krompirom oduševiće celu porodicu
Ukusno i jednostavno jelo.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)