POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.

posni čizkejk
Shutterstock

Potrebno je

Za koru

  • 300 g posnog, mlevenog keksa
  • 125 g margarina
  • 150 ml soka od pomorandže 

Za beli fil

  • 500 ml biljne slatke pavlake
  • 250 g margarina 
  • 20 g želatina 
  • 100 ml vode

Za voćni fil

  • 800 g malina
  • 10 kašika šećera
  • 20 g želatina
  • 100 ml vode

Priprema

U jednu posudu stavite mleveni keks i otopljen margarin pa izmešajte. Sipajte sok pa izmešajte dok smesa ne postane kompaktna. Stavite obruč na tacnu pa rasporedite pripremljenu smesu i poravnajte.  Zasebno mikserom umutite biljnu slatku pavlaku, pa dodajte margarin i dobro umutite. U vodi razmutite želatin, pa zakuvajte 2 minuta. Onda skinite sa vatre i ostavite 2 minuta da se prohladi. Postepeno dodajte slatku pavlaku i margarin, uz neprestano mućenje. Zatim, beli fil nanesite preko kore. Stavite maline i šećer u šerpicu pa izmešajte. U vodi rastvorite želatin pa sipajte u šerpicu i izmešajte. Kuvajte sve dok ne dobije gustinu. Kada se prohladi nanesite preko belog fila. Ostavite u frižideru da se prohladi i stegne. Onda skinite obruč pa secite čizkejk na parčiće. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading