BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Potrebno je
- 1 pakovanje tankih kora za baklavu
- 4 jaja
- 1 čaša kiselog mleka
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 veće pomorandže
Za sirup
- 3 čaše šećera
- 3 čaše vode
- 1 čaša ceđenog soka od pomorandži
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećere, pa dodajte ulje, kiselo mleko, sitno rendanu koru dve veće pomorandže i prašak za pecivo. U pleh obložen pek papirom poređajte kore za baklavu, kao lepezu. Prelijte smesu preko kora kašikom. Ostavite da kore upiju nadev. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite da se prohladi. Šećer ušpinujte sa vodom i sokom od pomorandže, pa ostavite 5 minuta da se prohladi. Viljuškom izbocite baklavu, pa je prelijte vrućim sirupom. Pustite da se dobro prohladi, pa je služite uz sladoled od vanile. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na drugačiji način koji miluje nepca, za pravo uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate.
BAKLAVA Najpoznatiji turski desert koji vole svi, po receptu bez premca
Klasik bez mane pogodan za sve svečane prilike, prste da poližete.
ROLOVANA BAKLAVA PRAVI RAJ ZA NEPCA Sa šljivama i orasima, posna i neodoljiva
Tradicionalan desert u malo drugačijem obliku, a podjednako ukusan.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
DESERTI SA DŽEMOM Mekani kao duša, a tope se u ustima, biramo samo one najbolje
Sočne krofne, čuvena torta ili starinske knedle, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
ŠAPICE Starinski kolačići za prave sladokusce, po receptu iz bakine kuhinje
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
NAJSOČNIJI UŠTIPCI Desert po norveškom receptu sa jabukama i suvim grožđem, a miriše na jesen
Neodoljivi i mekani, otopićete se od slatkoće.
MEDENA PITA SE TOPI U USTIMA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na slavi, a izdašna i neodoljiva
Ako volite čuvenu Medovik tortu, ovu pitu ćete obožavati.
Komentari (0)