BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.

BAKLAVA Po starom teta Nadinom receptu, bolju do sada niste jeli
Fenomenalan desert oduševiće sve koji ga budu probali, zato najbolje stavite duplu meru.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.

BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
- 1 pakovanje tankih kora za baklavu
- 4 jaja
- 1 čaša kiselog mleka
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 veće pomorandže
Za sirup
- 3 čaše šećera
- 3 čaše vode
- 1 čaša ceđenog soka od pomorandži
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećere, pa dodajte ulje, kiselo mleko, sitno rendanu koru dve veće pomorandže i prašak za pecivo. U pleh obložen pek papirom poređajte kore za baklavu, kao lepezu. Prelijte smesu preko kora kašikom. Ostavite da kore upiju nadev. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite da se prohladi. Šećer ušpinujte sa vodom i sokom od pomorandže, pa ostavite 5 minuta da se prohladi. Viljuškom izbocite baklavu, pa je prelijte vrućim sirupom. Pustite da se dobro prohladi, pa je služite uz sladoled od vanile. Bon appetit!

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

Više nikada nećete otići nadutog stomaka na spavanje: Pijte čaj od ove biljke svako veče i utonućete u san laki kao perce

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala
ONA JE FOLIRANT, A MOJA MAJKA JE GOSPOĐA: Peja odgovorio Eni na provokacije, stavio joj do znanja da nikada neće okrenuti leđa porodici (VIDEO)

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.
Komentari (0)