BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Potrebno je
- 1 pakovanje tankih kora za baklavu
- 4 jaja
- 1 čaša kiselog mleka
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 veće pomorandže
Za sirup
- 3 čaše šećera
- 3 čaše vode
- 1 čaša ceđenog soka od pomorandži
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećere, pa dodajte ulje, kiselo mleko, sitno rendanu koru dve veće pomorandže i prašak za pecivo. U pleh obložen pek papirom poređajte kore za baklavu, kao lepezu. Prelijte smesu preko kora kašikom. Ostavite da kore upiju nadev. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite da se prohladi. Šećer ušpinujte sa vodom i sokom od pomorandže, pa ostavite 5 minuta da se prohladi. Viljuškom izbocite baklavu, pa je prelijte vrućim sirupom. Pustite da se dobro prohladi, pa je služite uz sladoled od vanile. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
BAKLAVA Po starom teta Nadinom receptu, bolju do sada niste jeli
Fenomenalan desert oduševiće sve koji ga budu probali, zato najbolje stavite duplu meru.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)