ČOKOLADNI KOH ZA PRAVE SLADOKUSCE Klasik na drugačiji način koji uspeva i početnicima u kuhinji
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za koru:
- 3 belanceta
- 8 kašika šećera
- 3 žumanceta
- 12 kašika ulja
- 12 kašika mleka
- 8 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakao praha
Za preliv:
- pola litre mleka
- 12 kašika šećera
- Za glazuru:
- 1 kafena šoljica mleka
- 4 kašike šećera
- 90 g maslaca
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutite belanca sa 8 kašika šećera, pa dodajte žumanca, ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite koru pa je, kada se prohladi, prelijte sa skuvanim mlekom i šećerom. Kafenu šoljicu mleka prokuvajte sa šećerom, pa umešajte maslac i čokoladu. Prelijte preko kolača. Ostavite koh u frižideru da se prohladi i stegne.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOH BOLJI OD KLASIČNOG Starinski slatkiš iz bakine kujne, a poćiće vam voda na usta
Ako volite klasičan koh, njegovu čokoladnu varijantu ćete obožavati.
ČOKOLADNI KOH MEKAN KAO DUŠA Jeftini kolač skupog ukusa, otopićete se od slatkoće
Fenomenalan kolač ukusa koji se ne zaboravlja, uzećete parče više.
TURSKI KOH Mokri čokoladni kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Mekani čokoladni desert neodoljivog ukusa, za sva vremena i prilike.
KOH Sočan kolač po starom receptu, oduševiće i one izbirljive
Kolač sa mlekom po starom teta Nadinom receptu.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)