ČOKOLADNI KOH ZA PRAVE SLADOKUSCE Klasik na drugačiji način koji uspeva i početnicima u kuhinji
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za koru:
- 3 belanceta
- 8 kašika šećera
- 3 žumanceta
- 12 kašika ulja
- 12 kašika mleka
- 8 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakao praha
Za preliv:
- pola litre mleka
- 12 kašika šećera
- Za glazuru:
- 1 kafena šoljica mleka
- 4 kašike šećera
- 90 g maslaca
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutite belanca sa 8 kašika šećera, pa dodajte žumanca, ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite koru pa je, kada se prohladi, prelijte sa skuvanim mlekom i šećerom. Kafenu šoljicu mleka prokuvajte sa šećerom, pa umešajte maslac i čokoladu. Prelijte preko kolača. Ostavite koh u frižideru da se prohladi i stegne.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOH MEKAN KAO DUŠA Jeftini kolač skupog ukusa, otopićete se od slatkoće
Fenomenalan kolač ukusa koji se ne zaboravlja, uzećete parče više.
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
STARINSKI KOH Recept iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a sočan i mekan kao duša
Fenomenalni desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
TIRAMISU ROLAT Desert sa kafom budi sva čula, a gosti će ga obožavati
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.
SLADOLED TORTA Nepečena poslastica od samo 3 sastojka, a ukusa koji priča priče
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.
POSNI TIRAMISU Sočni kolač sa kafom ni malo ne zaostaje za originalom
Posni desert oduševiće i one izbirljive.
OČISTITE RERNU OČAS POSLA Već imate u kuhinji, a nije soda bikarbona, blistaće se kao nova
Jednostavan način, a rerna će se blistati.
Komentari (0)