ČOKOLADNI KOH ZA PRAVE SLADOKUSCE Klasik na drugačiji način koji uspeva i početnicima u kuhinji
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za koru:
- 3 belanceta
- 8 kašika šećera
- 3 žumanceta
- 12 kašika ulja
- 12 kašika mleka
- 8 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakao praha
Za preliv:
- pola litre mleka
- 12 kašika šećera
- Za glazuru:
- 1 kafena šoljica mleka
- 4 kašike šećera
- 90 g maslaca
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutite belanca sa 8 kašika šećera, pa dodajte žumanca, ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite koru pa je, kada se prohladi, prelijte sa skuvanim mlekom i šećerom. Kafenu šoljicu mleka prokuvajte sa šećerom, pa umešajte maslac i čokoladu. Prelijte preko kolača. Ostavite koh u frižideru da se prohladi i stegne.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOH Još bolji i slađi od originala, prste da poližete
Fenomenalan desert neodoljivog ukusa.
ČOKOLADNI KOH BOLJI OD KLASIČNOG Starinski slatkiš iz bakine kujne, a poćiće vam voda na usta
Ako volite klasičan koh, njegovu čokoladnu varijantu ćete obožavati.
ČOKOLADNI KOH MEKAN KAO DUŠA Jeftini kolač skupog ukusa, otopićete se od slatkoće
Fenomenalan kolač ukusa koji se ne zaboravlja, uzećete parče više.
TAKO JEDNOSTAVAN, A NEODOLJIV KOH Svaka domaćica u Jugoslaviji je znala recept
Priprema je jednostavna, a nema ko ga ne voli.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)