ČOKOLADNI KOH ZA PRAVE SLADOKUSCE Klasik na drugačiji način koji uspeva i početnicima u kuhinji

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.

čokoladni koh
Shutterstock

Potrebno je:
Za koru:

  • 3 belanceta
  • 8 kašika šećera
  • 3 žumanceta
  • 12 kašika ulja
  • 12 kašika mleka
  • 8 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike kakao praha

Za preliv:

  • pola litre mleka
  • 12 kašika šećera
  • Za glazuru:
  • 1 kafena šoljica mleka
  • 4 kašike šećera
  • 90 g maslaca
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Umutite belanca sa 8 kašika šećera, pa dodajte žumanca, ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite koru pa je, kada se prohladi, prelijte sa skuvanim mlekom i šećerom. Kafenu šoljicu mleka prokuvajte sa šećerom, pa umešajte maslac i čokoladu. Prelijte preko kolača. Ostavite koh u frižideru da se prohladi i stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading