JEDNOSTAVNA I BRZA POSLASTICA ZA SVE LJUBITELJE KOKOSA Rafaelo krem kocke, domaći slatkiš lepši od orginala
Brz i jednostavan za pravljenje, a isto tako i ukusan baš kao sto prelijepo izgleda.
Sastojci
Za koru:
- 5 belanaca
- 250 g šećera
- 100 g brašna
- 100 g kokosa
- 1/2 praška za pecivo
- 200 ml mleka za natapanje kore
Za fil:
- 500 ml mleka
- 5 žumanaca
- 150 g šećera
- 5 kašika brašna
- 2 vanilin šećera
- 250 g putera
- puding od vanile
- 100 g kokosa
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i sjediniti smesu. Smesu sipamo u pleh podmazan puterom. Pečemo 20 min na 180 stepeni.
Na ohlađenu koru sipamo 200 ml zagrejanog mleka. Ostavimo da se kora ohladi.
Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Od 500 ml mleka uzeti 8 kašika i rastvoriti vanilin puding tako da nema grudvica. Na kraju sjediniti puding i jaja u jednu masu.
Ostatak mleka staviti u šerpu da proključa, skloniti s ringle i polako dodavati smesu od jaja i pudinga sve vreme mešajući.
Na umerenoj temperaturi skuvati puding uz neprestano mešanje jer će se žumanca lepiti za dno posude.
Fil ohladiti pa mu dodati umućeni margarin. Dodati kokos pa promešati sve da se smesa sjedini.
Ohlađenu koru premazati filom. Ukrasiti po želji.
Možda vas zanima:
BRZ I SOČAN Starinski kolač od kajisija je poslastica kojoj nema mane, miriše na detinjstvo
Za dodatnu sočnost i aromu, pre pečenja pospite kajsije...
RECEPT ZA NAJBOLJI TIRAMISU NA SVETU, TOPI SE U USTIMA, OKREPLJUJE NEPCA Spreman za 20 minuta, a ukus obara sa nogu
Pohvaliće ga i vrsni poznavaoci "slatkog programa".
ČOKOLADNI KOLAČ IZ TIGANJA Bogatstvo ukusa nikad nije bilo jednostavnije, bićete očarani!
Probajte prvom prilikom...
TORTA ZA SVA VREMENA Ledena kraljica, savršenstvo ukusa
Ledena kraljica je jedna od onih torti koje podsećaju na detinjstvo i uz čiji ukus su odrastale generacije
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)