ČUVENA RUSKA POSLASTICA Medovik torta, nezaboravan kremasti ukus
Za pripremu ove torte potrebno je dosta vremena i planiranja, ali zato vredi svake utrošene sekunde rada

Sastojci:
Možda vas zanima:

MEDOVIK TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a savršenog ukusa
Savršenog izgleda i ukusa, uzećete parče više.

SANJINA MEDOVIK TORTA ZA POSEBNE PRILIKE Mirisna i neodoljiva, uzećete parče više
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Sandre Stojiljković iz Niša

MEDOVIK TORTA Očaravajuća poslastica kao savršena za sve svečane događaje
Fenomenalna torta sa medom za prave sladokusce.

- 2 jajeta
- 200 g šećera
- 100 g maslaca
- 1 najmanja kašičica sode bikarbone
- 3 kašike mleka
- 3 kašike meda (što jači i kvalitetniji)
- pola kašičice cimeta
- 600 - 650 g glatkog brašna
Fil:
- 950 g kisele pavlake 20% m.m. (ili 200 g milerama+ 750 g kisele pavlake)
- 80 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
- 1 kašičica arome vanile
Priprema:
Mikserom umutiti jaja i šećer, dodati sve ostale sastojke sem brašna.
Staviti na nižu temperaturu, da se sve lepo rastopi. Kad soda počne da peni skinite sa ringle. Dok je toplo umešati brašno, lepo sjediniti. Brašno postepeno dodavati dok ne dobijete fino, glatko testo.
Testo podeliti na 10 delova, izmerite na vagici tako da bude jednako.
Rasklagijati između 2 pek papira, otprilike kore prečnika 18 cm, mogu biti i do 22 cm.
Rernu zagrejati na 180°C.
Korice peći na prevrnutom plehu, 5 do 7 minuta, dok ne dobiju finu svetlo braon boju.
Kada se kore ohlade filovati ih.
Fil pripremate tako što umutite slatku pavlaku, ne previše čvrsto, posebno izmešate kiselu pavlaku, šećer i vanilu, a zatim sve lepo sjedinite.
Na svaku koru ide 2,3 kašike fila.
Poslednju koricu izmrvite i obložite tortu sa svih strana. Odložiti na hlađenje.
Praviti je dan ranije, lepša je kada odstoji neko vreme.

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

"DA UJEDINIMO CELU SRBIJU" Rodoljubive poruke građana sa svenarodnog skupa (VIDEO)

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

U SRBIJI SUTRA PRETEŽNO SUNČANO I TOPLO: Najviša temperatura do 24 stepena

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)