SLATKA I NEZABORAVNA Prva ljubav, torta čisti užitak
Prva ljubav je nešto najslađe u emotivnom životu svakog čoveka, pa i ova torta nosi upravo to ime
Sastojci:
ZA 4 PATIŠPANJA:
- 16 belanaca
- 16 kašika šećera
- 200 grama mlevenih oraha
- 200 grama mlevenih lešnika
- 4 kašike mlevene plazme
FIL:
- 16 žumanaca
- 200 grama šećera
- 250 grama maslaca
- 125 grama margarina
- 200 grama šećera u prahu
- 200 grama crne čokolade
I JOŠ:
- 200 grama šećera za grilijaš
- 200 grama šlag krema
- 100 grama krupno seckanih lešnika
Način pripreme:
Izmiksati 4 belanca sa 4 kaške šećera u gust šam. Dodati mlevene orahe, lešnik i plazmu. Lagano varjačom promešati da se smesa izjednači.
Sipati u okrugli kalup prečnika 28 centimetara u koji smo prethodno stavili papir za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 12-13 minuta ili zavisno od vaše rerne.
Žumanca izmiksati sa šećerom, zatim ih kuvati na laganoj vatri, ili pari, uz neprestano mešanje. Skuvani fil ohladiti zatim dodati maslac i margarin koje smo prethodno dobro izmiksali sa šećerom u prahu.
Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati čokoladu koju smo prethodno istopili. Istopiti šećer za grilijaš u zlatno žutu boju zatim izručiti u pleh u koji smo prethodno stavili papir za pečenje. Ostaviti da se stegne i ohladi a zatim ga samleti. Šlag krem umutiti sa hladim mlekom prema uputstvu sa ambalaže.
Možda vas zanima:
MISTERIJA S KARAMEL BOMBONIMA: Fantastičan kolač – sočan, kremast i izdašan
Prava poslastica za ljubitelje karamela i lešnika
STARINSKA POSLASTICA IZ NANINOG KUVARA Veličanstvena torta sa orahom, fantazija dobrog ukusa
Donosimo recept za najukusniju tortu od oraha koji ćete prenositi s kolena na koleno! Već nakon prvog zalogaja ostaviti će vas bez daha
BRZO I BEZ PEČENJA Plazma kocke, senzacija ukusa
Plazma u kombinaciji sa čokoladnim bananicama i neodoljivom kremom
UKUS O KOME SE PRIČA Čokoladna torta, kraljica slasti
Kolač sa mascarpone sirom i čokoladom
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)