KOH Magični brzi kolač koji se lako priprema, uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Jede vam se nešto slatko ali nemate puno vremena? Ili ste tek počeli da kuvate, pa niste baš vešti u pripremi jela? Imamo rešenje za vas. Napravite koh. Ovaj fenomenalni slatkiš od mleka topi se u ustima, lako i brzo se pravi, a fantastičan je.
Za koh:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 9 kašika pšeničnog griza
Za preliv:
- 1 l mleka
- 2 vanil šećera
- 6 kašika šećera
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Odvojite žumanca od belanaca. Umutite belanca miskerom u čvrst sneg pa im polako dodajte šećer. Kada šećer dobro sjedinite dodajte griz i žumanca, sve polako špatulom sjedinite. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta. za to vreme skuvajte mleko sa šećerom i vanilinim šećerima. Vruć kolač preliivajte polako sa vrućim mlekom. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KOLAČ SA JABUKAMA Brzi desert nestaće sa stola odmah, a mekan kao duša
Savršen spoj sa voćem idealan za tople dane i nedostatak vremena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
ČIZKEJK SA KIKIRIKI PUTEROM Očaravajući desert mekan kao duša
Sočan kolač nestaće sa stola odmah.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska poslastica za sve svečane prilike
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
Komentari (0)