TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.

Potrebno je
Možda vas zanima:

TIRAMISU SA KESTENOM Italijanski slatkiš na drugačiji način, savršen uz omiljeni napitak
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.

TIRAMISU Italijanski specijalitet mekan kao duša, u savršenom spoju sa kafom
Kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.

BANANAMISU Italijanski klasik u sočnom spoju sa bananama, bićete oduševljeni ukusom
Fenomenalni desert sa piškotama i bananama najbolje se slaže sa šoljicom kafe.

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.
- 6 žumanaca
- 170 g šećera
- 50 g vode
- 500 g maskarpone sira
- 200 ml slatke pavlake
- 150 ml sosa od malina
- 100 g mlevevenih pistaća
- 200 g piškota
Sos od malina:
- 3 šolje malina
- 6 kašika vode
- 2 kašike šećera
- 1 kašika gustina
Priprema
Kuvajte maline sa šećerom i vodom dok se ne raspadnu. Dodajte gustin razmućen u malo hladne vode. Procedite skuvan sos kroz cediljku kako bi se odstranile koštice. U posudi umutite žumanca. U šerpicu sipajte šećer i vodu pa kuvajte dok se šećer ne otopi i ukuva sirup. Sirup lagano dodajte u žumanca pa mutite dok smesa ne postane penušava i veća. Umutite posebno slatku pavlaku u čvrst šne. Ručno dodajte maskarpone u žumanca pa i ulupanu slatku pavlaku. U kalup ređajte polovinu piškota pa ih polijte polovinom sosa od malina. Polovinom kreme prelijte pa pospite polovinom pistaća. Postupak ponovite još jednom pa ukrasite tiramisu sa pistaćima dodatnim celim malinama. Prijatno!

BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za dane kada nemate vremena
Pravi se lako, a pojede odmah.

KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)