ČOKO TORTA Aromatična poslastica bogatog ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete da obožavate. Topi se u ustima, a smaže za tren oka.

čoko torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 jaja
  • 5-6 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 8 kašike ulja
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • 1/2 litre slatke pavlake
  • 200 g crne čokolade
  • 200 g mlečne čokolade

Preliv za kore:

  • 2 kašike kakaoa
  • 2 dl mleka
  • 1 ekstrakt ruma

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pola litre slatke pavlake dodajte 200 g crne i 200 g mlečne čokolade. Izlomite čokoladu na kockice, pa ostavite na tihoj vatri da se čokolada otopi. Povremeno promešajte da se sastojci sjedine. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.  Belanca odvojte od žumanaca pa mutite dok ne dobijete penastu strukturu. Dodajte šećer. Dodajte preostala žumanca, brašno, ulje i kakao, i prašak za pecivo. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora dovoljno pečena. Pustite da se prohladi i presecite je horizontalno na dva jednaka dela. Mleko pomešajte sa kakaom i rumom pa time namočite kore. Fil od čokolade i slatke pavlake mikserom umutite dok smesa ne postane čvrsta. Time filujte kore. Nanesite polovinu smese na jednu koru pa prebacite drugu nafilovanu polovinu. Ostatak ostaviti da se nafiluje spolja. Vaša torta je gotova! Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading