ALEKSANDAR Kolač kome rakija daje poseban šmek, za sve svečane prilike
Drugačiji i neodoljivi desert ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiće sve goste.

Potrebno je
Možda vas zanima:

LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 4 kašike šećera
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- 8 kašika putera, rastopljenog
Za fil:
- 130 g bele čokolade
- 900 g krem sira, omekšanog
- 180 g šećera
- 6 kašika višenamenskog brašna
- 1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- 6 kašika rakije
- 3 kašike tamne kakao kreme
- 3 kašike belog kakao krema
- 4 velika jajeta, sobne temperature
Za preliv:
- 60 g bele čokolade
- 2 kašike slatke pavlake za šlag
- šlag
Priprema
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Obložite kalup folijom. U jednoj posudi pomešajte kreker, šećer i cimet, pa dodajte puter. Sjedinite pa utisnite na dno kalupa. Otopite čokoladu, pa zasebno umutite krem sir, brašno, šećer i muskantni oraščić, dok ne dobijete glatku smesu. Umutite kakao, rakiju i otopljenu čokoladu. Dodajte jaja i mutite na slaboj brzini. Gotov krem prelijte preko kore. Kalup sa kolačem stavite u veći pleh, pa dodajte malo vode. Pecite kolač oko 90 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Izvadite kalup iz pleha sa vodom. Ohladite kolač 10 ak minuta. Onda ga izvadite iz kalupa. Otopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom, uz mešanje dok smesa ne postane glatka. Prelijte preko kolača, ali tako da preliv kaplje niz strane. Služite sa šlagom. Bon appetit!

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)