ROLOVANA BAKLAVA PRAVI RAJ ZA NEPCA Sa šljivama i orasima, posna i neodoljiva
Tradicionalan desert u malo drugačijem obliku, a podjednako ukusan.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 250 g mlevenih oraha
- 150 g suvih šljiva
- 2 jaja
- šoljica ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 700 g šećera
- 1 l vode
- 100 g maslaca
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Otopite maslac, pa pomešajte orahe sa praškom za pecivo. Izvadite koštice iz šljiva, pa ih iseckajte na male komade. Dodajte u orahe, jaja, ulje i šljive, pa sve dobro sjedinite. Na prvu koru stavite malo otopljenog putera, prelijte drugom, a na rub kore nanesite fil od oraha i šljiva. Urolajte u oblik rolata. Poređajte u pleh. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite baklavu oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Napravite preliv od šećera i vode, pa vruću baklavu prelijte sa hladnim prelivom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
BAKLAVA Po starom teta Nadinom receptu, bolju do sada niste jeli
Fenomenalan desert oduševiće sve koji ga budu probali, zato najbolje stavite duplu meru.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)