ROLOVANA BAKLAVA PRAVI RAJ ZA NEPCA Sa šljivama i orasima, posna i neodoljiva
Tradicionalan desert u malo drugačijem obliku, a podjednako ukusan.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 250 g mlevenih oraha
- 150 g suvih šljiva
- 2 jaja
- šoljica ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 700 g šećera
- 1 l vode
- 100 g maslaca
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Otopite maslac, pa pomešajte orahe sa praškom za pecivo. Izvadite koštice iz šljiva, pa ih iseckajte na male komade. Dodajte u orahe, jaja, ulje i šljive, pa sve dobro sjedinite. Na prvu koru stavite malo otopljenog putera, prelijte drugom, a na rub kore nanesite fil od oraha i šljiva. Urolajte u oblik rolata. Poređajte u pleh. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite baklavu oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Napravite preliv od šećera i vode, pa vruću baklavu prelijte sa hladnim prelivom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na drugačiji način koji miluje nepca, za pravo uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate.
BAKLAVA Najpoznatiji turski desert koji vole svi, po receptu bez premca
Klasik bez mane pogodan za sve svečane prilike, prste da poližete.
BAKLAVA SA MAKOM Klasičan a drugačiji desert, kao osmišljen za uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)