ČOKO KOCKE Iskoristite bajati hleb i napravite fenomenalan desert, za samo pola sata

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Savršeni slatko kiselkasti spoj čokolade, keksa i višanja, u desertu za pamćenje.

čoko kocke sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g bajatog hleba
  • 150 g mlevenog keksa
  • 800 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 300 g odleđenih višanja
  • 200 g čokolade
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 jaja
  • 3 kašike šećera

Priprema:
Izmrvljen stari hleb, vanilin šećer, prašak za pecivo i mleveni keks pomešajte, pa dodajte oceđene višnje. Ulijte 200 ml mleka. U ostatak mleka ubacite čokoladu i kakao, zagrejte na tihoj vatri da se čokolada otopi. U smesu od hleba dodajte šećer i umućena jaja, a zatim i čokoladnu smesu, pa promešajte. Izručite u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Probajte čačkalicom da li je kolač unutra pečen. Ako izađe suva kada je zabodete, kolač je gotov.

 

@moja.trpeza Šta će se desiti sa tvojim telom ako prestaneš da jedeš šećer na samo 15 dana? #fy #fypシ #foryou #foryoupage #viral #viraltiktok #trpeza #swee #slatkisi ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

čokoladni kolač sa višnjama

ČOKOLADNI KOLAČ SA VIŠNJAMA Sočni desert po receptu Lune Đogani Miljković

13:00

21 jul, 2024

Sezonski recepti

Luna Đogani Miljković, pevačica, jutjuberka, odnedavno voditeljka autorske emisije, i ćerka Gagija i Anabele iz muzičke grupe Funky G, kaže da je talenat za kuvanje nasledila od rođene tetke. U njenim slanim i slatkim specijalitetima posebno uživaju suprug Marko Miljković i ćerkice Mia i Lana. Takav je i ovaj recept za čokoladni kolač sa višnjama, idealan za tropske julske dane.

Komentari (0)

Loading