SPREMA SE ZA MANJE OD 15 MINUTA I U USTIMA SE TOPI ZA TILI ČAS Preukusni turski kolač sa popularnim kadaifom svi obožavaju, uvek se traži parče više

Nedeljko Tišanović

19:05

Slatki kutak 0

Njam, njam, njam...

Printscreen/Youtube
Printscreen/Youtube

Pripremite ovu brzu i jednostavnu poslasticu koja će oduševiti vas i vaše najbliže! Ako volite turske poslastice, ovaj slatkiš je savršen za vas – ne zahteva pečenje i nema jaja. Sastojci su osnovni, a rezultat je kremasta poslastica koja se topi u ustima i donosi savršenstvo u svakom zalogaju. Idealno za sve koji žele jednostavan, ali ukusan desert!

Sastojci: 
 

  • Kadaif (300 g)
  • puter (40 g)
  • šećer (3 kašike)

Krema:

  • Mleko (1 litar)
  • Brašno (1 šolja)
  • šećer (1 šolja)
  • puter (1 šolja)
  • Vanila u prahu (1 kašičica)

 

  • slatka pavlaka (200ml) Drobljeni orasi
  • Čokoladni sos
  • Mleveni pistaći


 

Priprema: 

Čistim makazama blago usitnite kadaif, ubacite ga u lonac i stavite na srednju vatru kako bi se malo prosušio i splasnuo. Zatim dodajte šećer i puter i nastavite da mešate na ringli dok kadaif ne dobije zlatkasto braon boju. Potom ga rasporedite ravnomerno po dnu pleha.
U lonac sipajte litar mleka, brašno i šećer pa dobro umešajte. Stavite na srednju vatru i mešajte sve dok se ne zgusne.Pred kraj dodajte puter i vanilu u prahu, pa nastavite da mešate. Tako sjedinjenu gustu kremu ravnomerno prelijte preko kadaifa u plehu. Ostavite da se hladi u frižideru.
Za to vreme, u jednoj posudi mikserom izmiksujte slatku pavlaku i kašiku šećera, sve dok se ne zgusne u sneg. Izvucite pleh iz frižidera i odozgo premažite dobijenim snegom. Zatim odozgo pospite drobljenim orasima, pleh okrenite horizontalno i kolač isecite na 6 jednakoih delova uzdužno, potom svaki od tih delova popreko podelite na pola, tako da ih sada bude 12, piše Glossy. 
Komad po komad uvijajte s jednog kraja ka drugom tako da dobijete male slatke rolnice. Po želji odozgo pospite čokoladnim sosom, zatim dodajte mlevene pistaće i poslužite ih. Prijatno!

Bonus video: 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading