RUČAK KOJI SE JEDE U TIŠINI Medaljoni u saftu, toliko sočan i ukusan da se ostatak pomaže sa hlebom
Predstavljamo vam jedan sjajan recept koji nas je jelo oduševio i ne sumnjamo da će i vas
Sastojci – pravila sam za nas 5, a vi se vodite merom koja vama odgovara:
- 1 – 1,2kg iskoštenog vrata ili filea
- 1 glavica crnog luka
- 4 pune kašike ajvara
- 100 ml paradajz soka
- 1 kašičica senfa
- so i biber, suvi začin
- peršunov list, beli luk u granulama, crvena mlevena paprika
- 200 ml supe, razmućene kocke ili čak vode ako ništa od toga nema
- brašno da se medaljoni uvaljaju
- ulje za prženje, 100 ml
-
Priprema:
Meso oprati i ako ima nekih žilica odstraniti ih.
Iseći zatim meso u medaljone koje nekolko puta lupite čekićem za meso.
-
Posoliti i pobiberiti sa obe strane.
Zagrejati ulje, ne na najjače, jedan stepen manje.
Uvaljati svaki medaljon u brašno i staviti na vrelo ulje da se prži.
Pržiti sa obe strane dok ne porumene pa izvaditi na tanjir.
U isto ulje dodati sitno iseckan crni luk, sipnuti malo vode pa luk prodinstati dok ne omekša.
Skloniti sa vatre pa dodati ajvar i paradajz sok, a zatim i začine.
Malo soli, bibera bi trebalo malo više, al stavite po svom ukusu, kašičica crvene mlevene paprike, peršunov list, na vrh kašičice belog luka u granulama ( ako nemate može i svež al ga prodinstajte sa crnim lukom), senf.
Vratite na vatru da provri, promešajte pa uspite 100 ml supe.
Štapnim mikserom malo ujednačite smesu, ako je potrebno ( ko ne voli luk neka tako sve usitni ).
Dodajte ostatak supe pa vratite meso. Lepo ga poslažite, smanjite vatru na laganu i ostavite da provri.
Možda vas zanima:
RUČAK ZA DANAS Šnicle u prelepom umaku sa paprikom i crnim lukom, sa pire krompir
Meso je toliko mekano da se raspada, a najbolje je ako ga poslužite sa pire krompirom
OMILJENI OBROK ZA CELU PORODICU Paprika punjena šunkom i sirom, kombinacija za pamćenje
Ovo jelo nas vraća u detinjstvo i vreme kada su nam bake pripremale ovaj specijalitet
PREUKUSNA SENZACIJA NA TANJIRU Fantazija od pečuraka i pilećih grudi, ručak sa pet zvezdica
Odlična preporuka za veoma ukusni ručak kojim hoćete nekoga da impresionirate
JEFTIN, A NEVEROVATNO DOBAR RUČAK Testenina sa sosem od pečenih paprika iz tegle, na stolu za manje od 15 minuta
Marinirane pečene paprike su verujem bolji izbor od običnih pečenih paprika, jer imaju taj fini šmek belog luka i sirćeta. Dodajte testenini grilovanu piletinu, ako hoćete da “pojačate” obrok.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
Komentari (0)