AROMATIČNI PESTO OD KELJA Savršeno se slaže sa brojnim jelima, a pravi se nikad lakše
Nedoljivi sos dodajte vašem omiljenom jelu, odmah ćete da osetite razliku u ukusu.
Potrebno je
- 120 g seckanog kelja, odstranite stabljike
- 40 g badema
- 1 čen belog luka
- 60 g parmezana
- 30 ml hladne vode
- 1 kašika limunovog soka
- pola kašičice soli
- 30 ml maslinovog ulja
Priprema
Kelj operite i osušite, pa iseckajte na listove. Onda ga ubacite u blender, pa dodajte bademe, rendani parmezan, beli luk, so i vodu i mešajte dok ne dobijete kremastu masu. Sipajte maslinovo ulje i blendajte još nekoliko puta. Nalijte još vode ili ulja, dok ne postignete željenu konzistenciju, a zatim probajte i začinite po ukusu. Vaš pesto od kelja je gotov. Prijatno!
Možda vas zanima:
PESTO SOS Savršeno se slaže sa testeninom, pomfritom, piletinom, a gotov začas
Pesto sos je dobio ime od glagola pestare što znači "lupati" i "drobiti", jer su u prošlosti svi sastojci bili mrvljeni u mramornom avanu.
PESTO SOS Omiljeni italijanski prilog savršeno se meša sa testeninom i povrćem!
Napravićete začas a uživati dugo.
NAJBOLJI PESTO SOS Mnogo bolji od onog kupovnog Po receptu Džejmija Olivera
Napravite najbolji italijanski sos, koji se savršeno slaže sa mnogim jelima. Donosimo vam recept poznatog kuvara Džejmija Olivera za neodoljivi pesto sos, osvojiće vas od prvog zalogaja.
KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
Komentari (0)